Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gareth Southgate

Englands landstræner gør den kiksede gangster-vest kult ovenpå VM-succes

Kæmpe stigning i slag af veste, museumsfejde og ’Waistcoat Wednesday’. Gareth Southgate har stjålet hele Englands fodboldhjerte.

Der har været mange overraskelser ved dette års VM, men en af de største har fundet sted uden for de enorme, russiske fodboldstadions. England har haft en forrygende slutrunde, hvor de var marginaler fra at ende i finalen mod Frankrig, og det har i den grad gjort hele fodbold-England kåde.

Englands landstræner, Gareth Southgate, har formået at skabe en succeshistorie med det engelske landshold efter mange års skuffende og nogle gange pinagtige resultater. Men måske endnu mere imponerende er det, at hans måde at bære vest på, har opnået noget nær kultstatus i England.

Siden verdensmesterskabet begyndte har platformen Lyst, der analyserer tendenser i tøjsalget, set en stigning i salget af veste på 41 procent, og de er ikke alene. Det engelske landsholds tøjsponsor Marks and Spencer fortæller, at de har oplevet en stigning på 36 procent, og modellen Southgate bærer er fuldstændig udsolgt i hele Englang og deres afdeling i Moskva.

Endnu mere mærkeligt bliver det, når flere historikere går ud og siger, at vesten er blevet et vigtigt kulturelt symbol, som nu har ført til en indædt kamp mellem to førende museer: The Museum of London og National Football Museum i Manchester.

Førstnævnte mener, at den 550 kroner dyre vest er en så markant historisk genstand, at de bør have den.

”Veste blev skabt i London i 1666 og fremmet af King Charles II. Nu genopliver den Watford-fødte Gareth Southgate Londons tradition og bringer vesten tilbage på mode,” siger talsmand for The Museum of London, Beatruce Behlen, til Telegraph.

Imens spiller fodboldmuseet på, at det er et decideret fodbold-artefakt, og derfor bør være hos dem.

”Det er en genstand, vi er meget interesserede i at erhverve. Vi har en del finurlige genstande fra fodboldhistorien blandt andet Peles pas, og Southgates vest ville passe perfekt ind,” siger talsmanden for fodboldmuseet.

I England har fodboldfeberen været så ekstrem, at man fandt på termen ’Waistcoat Wednesday’, hvor tusindvis af kontorfolk har båret vest for at vise deres støtte til det engelske landshold.

LÆS OGSÅ: Superligaen er tilbage: Her er 7 ting, du skal holde øje med i nye sæson

LÆS OGSÅ: Når Sofie smider tøjet

LÆS OGSÅ: Dalsgaard og Knudsen er overraskende populære: Her er danskernes VM-favoritter målt på trøjesalg