1. Lange frakker og regnjakker

Til efteråret og næste vinter kommer vi ikke uden om lange frakker og regnjakker. De store og voluminøse frakker fyldte meget hos mærker som Tonsure, Henrik Vibskov og Han Kjøbenhavn, mens både Muf10 og Won Hundred slog et slag for regnjakker i flere forskellige materialer.

Henrik Vibskov

Won Hundred

Tonsure

Muf10

2. Store, kasseformede bukser

Tendensen er ikke ny, men den fortsætter. I et mere end et årti har skinny jeans og slimfit-bukser domineret modebilledet, men brede og kasseformede bukser vinder mere og mere indpas i det danske modebillede. Hos Tonsure, Henrik Vibskov og Han Kjøbenhavn var bukserne udelukkende overdimensionerede, men tendensen var også at spotte hos Martin Asbjørn, som havde flere brede styles med i sin nye kollektion.

Martin Asbjørn

Tonsure

Han Kjøbenhavn

Henrik Vibskov

3. Skæve detaljer

Hos Han Kjøbenhavn fremviste mærket flere forskellige styles med hundeprint, Won Hundred havde striber ned langs siden på ellers ret almindelige jeans, og Jean Phillip gjorde flere af sine styles unikke med palietter. De små, sjove detaljer fylder altså en del hos de danske modebrands, hvilket er en tendens, vi har set i udlandet hos mærker som Vetements.

Won Hundred

Han Kjøbenhavn

Jean // Phillip

Jean // Phillip

4. Tern

Tern, tern og atter tern. Hvis du vil være med på beatet næste efterår og vinter, skal du gå med tern. Det kan både være på jakker, frakker, bukser og blazers. Ligesom hos de store udenlandske modehuse er tern også et element, som de danske designere har taget med sig i deres nye kollektioner.

Han Kjøbenhavn

Tonsure

5. Veste

Vesten gjorde et comeback under den københavnske modeuge, hvor både Han Kjøbenhavn, Tonsure og Won Hundred havde en eller flere veste med i deres shows. Hos Won Hundred var vesten i denim, mens den hos Han Kjøbenhavn både var at finde i en lang dun- og læderversion.

Han Kjøbenhavn

Tonsure

Han Kjøbenhavn

LÆS OGSÅ: 17 jakker til et stilfuldt forår

LÆS OGSÅ: Nikolaj Nielsen fra Won Hundred: "Nu tror jeg for alvor på vores mærke"

LÆS OGSÅ: Her er den alternative farve til dine sneakers, der er lige så stilfuld som den hvide