Hovedbeklædning til mænd

Hovedbeklædning til mænd

Cool på toppen: 18 kasketter og hatte til sommeren

Baseballkasket, fedora og bøllehat.

Når solen skinner, eller regnen står i stænger kan en kasket eller hat være uundværlig.

Ligesom sidste år er fleste designeres sommerfavorit baseballkasketten, der for første gang blev båret af spillere fra Brooklyns baseballhold Exelsiors i 1860. Det er en klassiker, når det kommer til hovedbeklædning til mænd, og den er stadig højaktuel,

Men det er selvfølgelig ikke kun baseballkasketter, som bliver designet. En anden klassiker, fedorahatten, er også blevet hentet tilbage til modebilledet. Der er stort set ingen regler tilbage, når det kommer til, hvor og hvordan man bør bære sin hat. Det er op til den enkelte at få den til at passe til sin personlige stil.

Tidens modebillede er meget inspireret af funktionelt arbejdstøj, og her passer den tredje populære hattemodel, bøllehatten, ind med sin oprindelse i det irske landbrug- og fiskersamfund. Det er dog sjældent for funktionens skyld, at den bliver båret i dag, men historien giver den en autenticitet, som gør den cool.

Vi ridser her sommerens tendenser indenfor hovedbeklædning op og har samlet 18 forskellige hatte og kasketter i varierende prislejer og farver.

A.P.C. Classic Cap til 781 kr.

Allerede sidste år erklærede vi baseballkasketten for sommerens hovedbeklædning. Og den titel beholder den ikoniske kasket i år. Det er stadig de fleste designeres favorit, og den passer da også godt til tidens fokus på funktionelt og sportsligt tøj. Med A.P.C. bommuldsbehandlede kasket kan du endda holde håret tørt i sommerregnen.

Stone Island Logo Cap til 632 kr.

Hooligan-favoritten Stone Island er for alvor i gang med at udvide deres fanskare og har med streetwears dominans positioneret sig blandt tidens mest opsigtsvækkende brands. Her med en helt klassisk sort baseballkasket, som går godt til det meste tøj.

Larose Paris Navy Panama til 1.475 kr.

Selvom det er svært at undgå Rungsted havn-udtrykket, kan en klassisk panamahat sagtens bæres med stil, når man befinder sig i varmere luftlag. Undgå, derfor for mange pastelfarver og træk gerne i et enkelt sæt tøj med eksempelvis et par stumpede bukser, hvide lærredssko eller espadrilles og en T-shirt eller let krøllet sommerskjorte.

BLS Galdea SR. Baseball Cap til 280 kr. (399 kr.)

Det danske streetwear-brand BLS slog igennem ved at klæde hiphopstjerner som Kesi, Gilli og Suspekt på. I dag er de især kendte for deres kasketter, der med små detaljer skiller sig ud fra mængden i markedet.

Wood Wood Kirk Bucket hat til 210 kr. (300 kr.)

Bøllehatten skiller vandene. Den klæder nogle, mens andre føler sig fjollede og barnlige ud med den på. Men det er svært at komme uden om, at bøllehatten har fyldt meget i modebilledet de sidste par år. Og det kan da også se rigtig fedt ud, hvis du enten klæder dig efter streetwear-moden eller formår at kombinere den med et enkelt sæt tøj med sportslige elementer såsom sweatpants og bomberjakke.

Akins Collective Hat til 1.250 kr.

Fedorahatten er en udødelig klassiker, og selvom kasketten uden tvivl er tiden mest populære hovedbeklædning, bliver fedoraen genoplivet igen og igen. En fedorahat i jordtoner går godt til de fleste outfits, men er især god til et par jakkesætsbukser og en ensfarvet T-Shirt. Akin Collectives hatte bliver produceret af en af Københavns bedste hattemagere.

Fuck art, make tees Cap til 250 kr.

En af grundene til at streetwear er blevet så populært er, at designerne har holdninger og er gode til at udtrykke disse gennem deres tøj. Logoer, tekst og farver er populært i denne verden, og forbrugerne identificerer sig med designerne og viser, at de heller ikke er bange for at skille sig ud.

Dime Five Panel Logo Cap til 372 kr.

5-panel-kasketten var virkelig populær i det københavnske gadebillede omkring 2010 og et par år frem, hvor især Norse Projects’ kastetter dominerede. Den bøjede flip tilføjer her noget nyt til 5-panel-kaskettens udtryk, hvilket gør den mere tidssvarende.

Det Montrealske skateboard-fællesskab Dime leverer ikke kun autentiske skateboardvideoer, de laver også tøj til skatere (og os andre). Og så har de vind i sejlene for tiden. Alle produkterne på deres egen webshop er pt. udsolgte. 

AMI Cap til 820 kr.

Baseballkasketten er en evig klassiker. Og vi mænd er generelt glade for nostalgi, da det gør os trygge, når vi tager tøj på om morgenen. Derfor kommer klassikerne altid tilbage på skift. Denne blanke kasket er egentlig en del af franske AMIs efterårskollektion, men du kan allerede få fingrene i den nu.

Mastermind Japan Bucket hat til 736 kr.

I Japan har funktionstendensen domineret i over 10 år, og nu får de japanske mærker en større og større rolle i de vestlige modebutikker. Mastermind Japan har her lavet en bøllehat, der både skygger for solen, optager sveden og er veldesignet.

Soulland Berner Classic Fedora til 745 kr.

Soullands bud på en fedorahat. Ligesom jordtonerne kan navy blå gå til alt og alle lejligheder. Du kan bære din hat, hvor og når du vil, men det mest høflige er at tage den af, når du sidder til bords med andre, især ved mere formelle lejligheder.

Footura Cap White til ca. 186 kr.

Den lige flip skaber en større kontrast til ansigtet end den buede, der følger ansigtets form. Det kan være godt for nogle, men det giver også et mere drenget udtryk (hvilket selvfølgelig er fint, hvis man er drenget). En hvid kasket er oplagt til sommersolen, men bør gemmes lidt væk, når vinteren igen banker på døren.

Wood Wood Low profile cap til 300 kr.

Et helt enkelt bud på en baseballkasket fra Wood Wood.

Larose Paris Zip Fedora til 1.153 kr.

Parisiske Larose er kendt for at lege lidt med de klassiske hatte og modernisere dem med lynlåse, hvilket gør, at deres hatte ikke er for alle, men tør du, kan du skille dig ud på en cool måde.

New Era 39Thirty Los Angeles Dodgers til 299 kr. 

De oprindelige baseballkasketter fra MLB-holdene er for længst udødeliggjort. I nogle perioder er de mere fremme end andre, men da de er indbegrebet af autenticitet, holder de i den grad idag. 

Neighborhood Bucket hat til 536 kr.  

Endnu en japansk bøllehat her fra streetwear-favoritten Neighborhood. Den hvide hat er bedst, når du har fået lidt farve eller er født med kulør i huden.

H&M Stråhat til 79,95 kr.

Et budgetvenligt bud på stråhatten, hvis du er usikker på, om den er noget for dig, eller blot vil prøve den af en enkel sommer.

NN.07. Flex Cap til 200 kr.

En vandafvisende kasket ligner en god investering til årets danske sommervejr. 

LÆS OGSÅ: Nu også i farver: Adidas lancerer Ultra Boost med kulør

LÆS OGSÅ: Bekæmp sommervejret: 13 regnjakker der holder dig tør

LÆS OGSÅ: 6 outfits der holder til alle tider