Karl Oscar Olsen

Karl Oscar Olsen Wood Wood garderobe

Karl Oskar Olsens garderobe: "Det ser ud til, at hvide jeans er tilbage"

Designeren og medejeren af Wood Wood deler ud af sine denim-minder.

Hvilken denimting i din garderobe er du gladest for?

”Min favorit er et par bukser, jeg selv lavede for seks år siden, da vi lavede vores første denim-linje til herrer. Det er et par straight leg jeans, hvis pasform er inspireret af de klassiske Levi’s 501’ere.

Sagen var, at vi havde fundet en leverandør, der ligger på Macau ved Hongkong, som bl.a. også lavede jeans for det franske mærke APC, som jeg er rigtig begejstret for.

Han havde faktisk en rest fra deres denim liggende, som vi endte med at lave vores jeans af. Det er en denimtype, der hedder selvedge, som blandt denim-aficionados bare er grand cru’en.

Yderkanten på stoffet er lavet med en kant modsat normalt, hvor stoffet bare løber ud. Deraf navnet selvedge. Bukserne blev desværre ikke den store salgssucces, men jeg er stadig glad for dem.”

Hvilken denimting har den bedste historie?

”For et par år siden kom jeg ned i vores forretning i Grønnegade for at tale med vores butiksbestyrer, da jeg ser et par jeans i en bunke med tøj, folk har afleveret til reparation eller har afleveret retur.

Jeg kunne genkende bukserne, for det var nogle, jeg selv havde lavet fire år inden, og de havde fået en fed slitage. Man kunne se, at han havde gået i dem rigtig meget, og at han ikke havde vasket dem.

Der var en afmærkning af en mobiltelefon på baglommen og et fint, lille hul det rigtige sted på knæet. Jeg spurgte butiksbestyreren, hvad der skulle ske med dem, og det viste sig, at lommeposerne skulle syes.

Men jeg ville så gerne beholde dem, så jeg fik arrangeret, at ejeren fik to nye par bukser til gengæld for sine gamle. Det blev kunden glad for. Vi sendte bukserne ned til vores fabrik og bad dem lave en replika af dem, så vi pludselig havde bukser med et imiteret naturligt slid.”

Hvad er dit værste denimkøb?

”Der er ikke rigtig noget, for jeg er god til ikke at købe ting, jeg fortryder. Der er måske et par bukser i en forkert størrelse hist og her. Men det værste denim-råd, jeg nogensinde har fået, kan jeg huske:

Da vi lige havde åbnet Wood Wood, købte jeg nogle Levi’s-bukser til butikkerne og mig selv. Sælgeren sagde, at i stedet for at vaske dem skulle man tage dem på i brusebad.

Det skulle være mere skånsomt over for jeans. Jeg tror ikke, det havde nogen effekt på snavs og bakterier overhovedet. Til gengæld følte jeg mig som verdens største idiot, da jeg stod der i brusebad med cowboybukser på. Nu vasker jeg mine jeans i vaskemaskinen. Dog ikke så tit.”

Hvilken denimting er du mest ærgerlig over at have mistet?

”For en del år siden købte jeg en denimjakke fra Levi’s i Daells Varehus, for at det ikke skal være løgn. Den har jeg simpelthen  slidt op. Jeg prøvede i lang tid at sy den sammen, og hvis jeg havde klippet et par bukser om til shorts, brugte jeg benene til at lappe min jakke med.

Det var en traditionel jakke uden for mange dikkedarer, og det er en generel ting for min smag i denim: Jeg kan ikke lide, når man rører ved de klassiske ting, som fx at der er fem lommer, eller hvis man prøver at bruge det til kjoler eller andre ting, det ikke virker til.

Jeg nåede at gå med min jakke i 15 år, og faktisk ligger den stadig i en kasse i min kælder, fordi jeg ikke kan få mig selv til at smide den ud, selv om den er for slidt til, at jeg kan gå med den.”

Hvilken denimting vil du gerne føje til din garderobe?


”Efterhånden synes jeg, jeg har de denimting, jeg har brug for. Det seneste, jeg har købt, er et par hvide jeans, som er dem, jeg går mest i for tiden. Det ser ud til, at hvide jeans er ved at være tilbage, og vi laver dem også selv. Jeg går med dem både sommer og vinter.

Det er ikke for alle, for de er ret markante. De kræver selvtillid, og de kræver også, at man sætter dem sammen med noget cool, så man ikke ligner en maler på afveje. Jeg går med dem til en hvid T-shirt, en cowboyskjorte eller en sweatshirt.”

LÆS OGSÅ: 25 nye sneakers til efteråret

LÆS OGSÅ: Bliv klar til efteråret: 12 køb til den nye sæson for under 5000 kroner

Se, hvad vi ellers skriver om: Wood Wood, Denim og Jeans