Lasse Nord: "Min stil er bare glasuren på de samtaler, jeg har med mig selv hver dag" scroll-down

Lasse Nord: "Min stil er bare glasuren på de samtaler, jeg har med mig selv hver dag"

Vi har kåret antropologi-studerende og kreativ konsulent Lasse Nord til en af Danmarks bedst klædte mænd. Med afsæt i sit studie søger Lasse ofte nye græsgange. Det afspejler sig i hans garderobe, hvor outdoor-referencerne står i kø. Her er ikke sparet på Gore-Tex-materialer og trekking-detaljer. Lasse tager sit udstyr alvorligt og går ikke på kompromis med kvaliteten på hverken rygsæk eller nylonvest, som er smukt akkompagneret af de praktiske Scarpa-sko, der vil give de fleste lyst til at gå på opdagelse i naturen.

Af Jonas Langvad Nilsson
Foto: Paw Gissel
Mode Euroman

Er der ét stykke tøj, du altid går med?

”Nej, der er ikke én bestemt ting, det er mere en uniform, jeg bygger op lag på lag med faste elementer. Om sommeren er det bukser med mange lommer, løbetrøjer med lynlås i halsen og en vest med en praktisk placering af lommerne, så jeg kan have mine vigtigste ting på kroppen – kuglepen, pung, høretelefoner, mobil. Og så en god rygsæk.”

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Det gør jeg, når jeg har det komfortabelt, og jeg kan bevæge mig fuldstændig frit.”

Hvad er god stil for dig?

”At man formår at fortælle en historie om sig selv gennem de symboler, man omgiver sig med. Stil er for mig meget andet end tøj. Det er måden, man bærer sig selv på og de ting, man samler omkring sig. Selv folk, der ikke går op i det, kan have en sygt fed stil.”

Hvilken ting i din garderobe kan du absolut ikke undvære?

”Om vinteren er det undertrøjer i merinould, der sidder helt tæt på overkroppen. Det er alfa omega for mig, fordi jeg får træk. Dertil gode sko, eksempelvis vandresko fra det italienske klatremærke Scarpa. En rygsæk kan jeg heller ikke undvære, eksempelvis en stor vandrerygsæk fra Lowe Alpine, eller en rygsæk til hverdag fra danske Asivik købt i Spejdersport. Rygsækken kan strammes til, så den bliver en forlængelse af min ryg. Skal jeg til reception eller ud at spise, bruger jeg en crossbody bag fra Eastpack. I min rygsæk har jeg altid en notesbog fra Arket til mit studie og en til mit arbejde. Jeg tager mange noter, det er en stor del af det, jeg laver.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst klædte mand og Herremode