Luftens Helte hyldes i ny urkollektion

Luftens Helte hyldes i ny urkollektion

De testede deres egne grænser og fysikkens love til det yderste. Og satte deres lid til udstyr, der kunne måle sig med deres ambitioner. Longines lancerer en ny serie af piloture, der hylder luftfartens største pionerer.

3 dage. 19 timer. 14 minutter. Så lang tid tog det Howard Hughes at flyve jorden rundt i 1938. Den hovedrige amerikaner, som mange vil huske fra Martin Scorseses film ’The Aviator’, levede sit liv i ekstremerne. Hvad enten det var som pilot – som da han i 1935 satte hastighedsrekord med 563,2 km/t – eller som instruktør af filmen ’Hells Angels’, der nær kostede ham formuen, men endte som en Hollywood-blockbuster.

Longines_Howard-Hughes_map.jpgHoward Hughes rute rundt om jorden i 1938

”Gør det umulige, for næsten alle har sagt til mig, at mine ideer var luftkasteller,” sagde Howard Hughes.

Den karismatiske milliardær blev hurtigt mediernes darling og datede tidens største Hollywoodstjerner, fra Ava Gardner til Katharine Hepburn. Det er ikke svært at forstå omverdens fascination: Da Hughes efter næsten fire døgns nonstop flyvning jorden rundt steg ud af sit sølvfarvede Lockheed Super Electra, var han i dobbeltradet jakkesæt og åben oxfordskjorte, med en blød fedorahat på hovedet og et Longines-ur på håndleddet.

Så skødesløst cool, at selv skeptikerne måtte overgive sig.

 

Longines på armen af luftfartens største vovehalse

Selvom Hughes løb med opmærksomheden, var det Longines’ ure og instrumenter, der timede turen og kortlagde koordinaterne. Men det schweiziske urmærke, der har lavet måleinstrumenter siden 1832, var ikke kun et oplagt valg for Hughes. Det var det også for nogle af tidens største flypionerer. Som verdens første kvindelige testpilot, Elinor Smith, som i 1931 satte højderekord, eller Amelia Earhart, der var den første kvinde til at flyve solo over Atlanten. Ud over modet og viljen til at satse alt, bar de alle et Longines på armen.

Amelia_614.jpg

Amelia Earhart

Historisk design møder hi-tech

Longines Spirit Collection hylder den episke historie og de ildsjæle med en moderne fortolkning af et klassisk pilotur. Urene er udstyret med et COSC-certificeret mekanisk urværk udviklet specielt til Longines med en oversize skruekrone og en spiralfjeder i silicium. Det sikrer ikke kun ekstrem høj præcision og lang levetid, men modvirker også den magnetiske påvirkning, som piloter ofte udsættes for.

Vælg mellem tre farver på skiven, stållænke eller læderrem samt modeller med og uden kronograf. Sammen med safirglasset og den indgraverede bagside fortjener serien de fem stjerner på urskiven, som Longines historisk forbeholdt husets fineste ure.

Longines_Eum.jpg