Nr. 10: Rupert Landendinger

Det siger moderedaktøren: ”Rupert Lan­den­­­dinger går grundlæggende klassisk klædt, men stadig med et twist. Han er sikker i sin smag og ved, hvad der klæder ham, og hvad der ikke gør.

Han var i sin tid hos Day Birger et Mikkelsen med til at overbevise danske mænd om, at man sagtens kunne gå med jesussandaler og skjorter med broderier under et jakkesæt, og på samme måde kan han godt bære en camouflage-­blazer til hvid skjorte og sorte bukser, uden at det går hen og bliver for meget.”

Nr. 9: Peter Amby

 

Det siger moderedaktøren: ”Man kan se på Peter Amby, at han er en mand, der omgås mange kreative mennesker. Hans stil er pyntet, uden at det bliver overlæsset.

Han er ikke bleg for at tage en halsklud eller en pelsjakke på og bærer det med den største naturlighed. Peter Amby sætter en ære i, at man kan se, at han går op i sin påklædning.”

Nr. 8: Jeppe Dencker

Det siger moderedaktøren: ”Jeppe Dencker er en ældre herre fanget i en yngre mands krop med hang til smøger, kaffe og et lille glas portvin – og det er også sådan, han klæder sig.

Det handler ikke om tøjmærker eller fashion statements, men om, at det, han går i, skal repræsentere den tid og det udtryk, han dyrker. Det er historien, det gode håndværk og de gode materialer, der er i centrum, når han vælger sin påklædning.”

Nr. 7: Bo Bech

Det siger moderedaktøren: ”Folk er vant til at se Bo Bech i en kokkeuniform, så det er de færreste, der ved, at han er en velklædt mand.

Hans stil er lige dele sporty og afslappet, og hans pondus og karisma gør, at han kan bære en hvid T-shirt og et par chinos på en fed måde, selv om det ville se kedeligt ud på de fleste andre. Bo Bechs påklædning kan virke tilfældig, men det virker altid.”

Nr. 6: Alfred Bramsen

Det siger moderedaktøren: ”Det er sjældent, at en på Alfred Bramsens alder har nået at definere sin egen stil så godt, som det er tilfældet med ham. Han kan balancere det maskuline med det feminine og kan slippe af sted med at bære både en dametaske og et par bukser til piger, uden at det kommer til at virke ­forceret.

Han skiller sig ud fra resten af feltet både pga. sin alder og sin stil, men jeg synes, det er på sin plads at hylde stilmæssig ­mangfoldighed og folk, der gør tingene på deres helt egen måde.”

Nr. 5: Rune Bruun Johansen

Det siger moderedaktøren: ”Der er noget udefinerbart lækkert over Rune Bruun Johansens stil. Han er som taget ud af en film, og man kunne fristes til at tro, at han har stjålet James Deans garderobe.

Rune dyrker en helt bestemt stil, og han er enormt konsekvent og gennemført. Alt, han går i, fra de sorte håndsyede chelsea-boots til de italienske ­jakkesætsbukser med ­pressefolder, er håndplukket, og intet er overladt til ­tilfældighederne.”

Nr. 4: Virgil Nicholas

Det siger moderedaktøren: ”Jeg vil beskrive Virgil Nicholas’ stil som nyklassisk. Man ser ham tit i en oxford-skjorte, en mørkeblå blazer og et par hvide sneakers – ting, som de fleste kan være med på – men det er hans sans for detaljen, der får ham til at skille sig ud.

Virgils stil er kompromisløs, og det er tydeligt, at han sætter en ære i at klæde sig ordentligt på. Samtidig er han også typen, der formår at se afslappet ud i et jakkesæt.”

Nr. 3: Kasper Winding

Det siger moderedaktøren: ”Kasper Winding er kunstner ind til benet. Han kan bære en blå og hvid breton-stribet trøje med rød halsklud og en mørkeblå blazer med guldknapper, uden at det bliver karikeret.

Det er der ikke ret mange andre, der kan. Han har udtalt til Eurowoman, at han og hans kone (skuespiller og designer Simone Bendix, red.) klæder sig pænt på for hinanden hver morgen for at holde liv i ­kærligheden, og det synes jeg skinner igennem i hans stil. Han gør noget ud af sig selv.”

Nr. 2: Frederik Bille Brahe

Det siger moderedaktøren: ”Frederik Bille Brahe går klædt på en måde, så man tænker, at halvdelen af tøjet kunne være fundet i en kasse i en genbrugsbutik. Han går lækkert klædt, men udstråler også, at hans påklædning ikke er det vigtigste i verden for ham.

Han er befriende afslappet i sin påklædning, og han har en ­personlighed og en karakter, der gør, at han kan tage ­nærmest hvad som helst på og få det til at se godt ud. Når jeg kigger på ham, tænker jeg, at hvis jeg tog det samme på, ville jeg se ­åndssvag ud.”

Nr. 1: Nathan Williams

Det siger moderedaktøren: ”Kinfolk (amerikansk livsstils-magasin med hovedsæde i København, red.) er blevet en ­bevægelse, og Nathan Williams er personificeringen af det minimalistiske, skandinavisk ­inspirerede udtryk, de dyrker.

Du kan se ham hver dag i en uge uden at ­bemærke, at han har skiftet tøj, men det er, fordi hans plan er aldrig at stå ud af mængden. Han er bare simpelt og enkelt velklædt. Nathan er den mindst højtråbende på listen, men måske er han også den, der har den mest langtidsholdbare stil.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2016 - nr. 1: Nathan Williams

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2016 - nr. 2: Frederik Bille Brahe

LÆS OGSÅ: 11 tøjfejl fædre begår