Stilikoner
Foto: Getty Images, PR Filmskuespilleren Viva blev en stjerne, da ikonet Andy Warhol brugte hende i flere af sine film. Oprindeligt hed hun Janet Susan Mary Hoffmann, inden Warhol ændrede hendes navn til Viva.

Moderedaktøren anbefaler: Tre stilikoner, der giver dig en returbillet til god smag

En modetendens er flygtig og kan være svær at parre med din personlige smag, men stilikoner er eviggyldige og uvurderlige som inspiration til garderoben. Euroman udpeger tre mænd – fra fortiden og i dag – som er værd at kopiere.

Ikoner og deres betydning var omdrejningspunktet for det første redaktionsmøde, jeg deltog i her på Euroman for 12 år siden. Indflydelsesrige personligheder, som har gjort en historisk forskel, positivt som negativt. En person, der symboliserer en tendens i tiden. Med modeindholdet som mit primære fokusområde har jeg beskæftiget mig med og været optaget af stilikoner lige siden.

På redaktionen har vi vores go to-ikoner, som vi elsker at portrættere, ophøje og lade os inspirere af. James Dean, Paul Newman og Marlon Brando er blandt stærke mandeidealer, der repræsenterer en tid, hvor den gode smag var vigtigere end sæsonbetonede tendenser. Det er rendyrkede ikoner, som selv vores mindst garderobeinteresserede læsere ikke kan undgå at lade sig inspirere af. Det er mænd af den gamle skole. Dem, der kunne lide at køre stærkt i bjergtagende lækre sportsvogne. Dem, alle de smukke kvinder sukkede efter, og dem, der så evigt cool ud i et par slidte jeans, en hvid T-shirt og en smøg i munden.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her