Nike’s klassiske Air Force 1-model har fået en gevaldig renæssance de seneste år, hvor blandt andre allestedsnærværende Virgil Abloh har indgået et kreativt samarbejde om den vildt populære hiphop-sko. Nu går Nike skridtet videre og lancerer Air Force 1 i et helt nyt look.

Nike Air Force 1 GORE-TEX er vandtæt og skabt til at holde dine fødder varme og tørre, også når den står på vintervejrets sjap og slud. Skoens overdel er produceret i sort læder og byder samtidig på en slidstærk Gore-Tex-membran, der gør, at pletter fra alskens regn og sne holdes på afstand.

Nike_Sportswear_HO19_AF1_GTX_Low_02_original.jpg

Air Force 1 er opkaldt efter den amerikanske præsidents fly og skoen så første gang dagens lys i 1982, da Bruce Kilgore designede den første AF1-sneaker. Den blev hurtigt et hit blandt basketspillerne i NBA og spillede samtidig en stor rolle i Nike’s udbredelse i street-kulturen op gennem 80’erne og 90’erne. Siden er der blevet lavet over 2.000 udgaver af den originale AF1, og flere vil måske huske den ekstreme 25 års-jubilæums-sko, som kom i anakonda- og krokodilleskind.

Nike_Sportswear_HO19_AF1_GTX_Low_05_original.jpg

GORE-TEX-modellen, som koster 1199,95 kroner, ligger fint i tråd med andre af tidens outdoor-collabs og lanceres i fem forskellige farver, blandt andet ’Desert Orange’ og ’Obsidian.’

Skoen kan købes på nike.com og i butikker verden over.