Det er som om alle, der er noget ved musikken, skal have deres egen sneaker-kollektion. Kanye West, Pharrell, Rihanna og 2 Chainz er blot en lille håndfuld af kunstnere, der har krydset den åbenbart korte vej fra musik til skodesign.

Men selvom det ikke er nyt, at kendisser lægger navn til en tøjkollektion eller et parfumemærke, er det forholdsvist nyt, når et videospil eller en japansk tegneserie gør det.

De seneste år er den japanske popkultur gået fra at være nørdede subkulturer, der aldrig voksede fra barndommen til at være almindelige kulturelle pejlemærker. Det er nemlig de færreste, der ikke har et forhold til det lynhurtige blå pindsvin Sonic, den gule elektro-rotte Pikachu eller den hårdpumpede super saiyajin Son Goku.

Pokémon x FILA:

FILA forbindes måske oftest med løse joggingbukser og uformelige hættetrøjer fra 90’erne. Men i takt med at mærker som Umbro og Kappa har fået en renæssance ved at blande det hippe og det kiksede, har FILA igen forsøgt at gøre sig aktuel. Senest er tøjfirmaet gået sammen med japanske Nintendo om at lave en Pokémon-inspireret sneaker-kollektion, der minder om Adidas’ klassiske Stan Smith med nuttede tøjdyr.

Puma x Sega:

Det er ikke meget, vi ved, om den nye kollaboration mellem verdens hurtigste pindsvin og mærket, der længe har haltet lidt efter giganterne Nike og Adidas. 16. marts blev det offentliggjort med en kort teaser, at karakteren ’Sonic the Hedgehog’, der gav Sega sin berettigelse i spilbranchen, skulle fusioneres med Puma i en ny sneaker. Skoen vil blive lanceret i juni, står der i den korte teaser, der udover at følge spillets udvikling over de sidste 25 år, også viser en pixelleret version af skoen, der kommer i Sonic-universets farver rød, gul, grøn og blå.

Adidas x Dragon Ball Z:

’Dragon Ball’ fascinerede først en hel generation med den 42 bind lange sort-hvide manga om alien-abe-mennesket Son Goku og senere endnu en generation med den animerede tegneserie. Figurer som ’Frieza’, ’Cell’ og ’Majin Boo’ (som bliver nævnt i Frank Oceans ’Pink Matter’) er tydelige i erindringen hos så mange 90’er-børn, at Adidas er gået sammen om en nostalgisk sneaker-kollektion baseret på hver karakter.

Nike Air Max 98 ’Gundam’:

Nike vil også være med på bølgen med deres seneste påfund i serien ’Air Max’, men faktisk burde den slet ikke være på listen. For selvom designet er så inspireret af de gigantiske kamprobotter fra anime-franchiset ’Gundam’, at skoen har fået samme kaldenavn, så har der ikke været tale om et samarbejde.

LÆS OGSÅ: Dior Homme henter ny chefdesigner fra Louis Vuitton

LÆS OGSÅ: Frisørerne guider: Sådan skal dit hår se ud i foråret

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Anderledes og praktisk - anorakken er din perfekte forårsjakke