Ny Paul Smith-kollektion er en hyldest til selvudfoldelsen

Ny Paul Smith-kollektion er en hyldest til selvudfoldelsen

Paul Smith er kendt for i sine kollektioner at indkapsle et britisk og klassisk design, men altid tilført en tvist af finurlighed, som en subtil hyldest til selvudfoldelsen. Ligesådan er det det klassiske og finurlige, der kendetegner designerens seneste kollektion.

Det er svært at komme på en designer, der i samme grad som Sir Paul Smith altid med et tvist formår at indkapsle en britisk og klassisk mode. Et af de mest kendte eksempler er designerens ikoniske striber, hvor Paul Smith-tvistet var, at der var kommet smæk på stribernes farver.

Eftersigende skulle den 72-årige designerens mantra da også lyde: ’Classic with a twist’. Og lidt ligesom den britiske humor, kunne man godt beskrive kollektionerne fra Sir Paul Smiths hånd som finurlige uden at være fjollet, excentrisk uden at være for meget. 
se kollektionen her:

PAUL_SMITH_EUROMAN0766_intext.jpgSkjorte: Men's Green 'Paul's Photo' Jacquard Knittet Zip-Through Shirt
Sko: Men's Navy 'Explorer' Calf Leather Trainers

Beskrivelsen passer da også som hånd i (ride)handske på designerens seneste kollektion, Paul Smith Forår/Sommer 2019. Her har en stor del af kollektionens inspiration været hentet i en britisk ride jakke fra 1930’erne. Men – selvsagt – med et fiffigt tvist af Paul Smith. For selvom der er et strejf af ’Peaky Blinders’ over bl.a. den lange frakke, så er der, ligesom med Paul Smiths ikoniske striberne, sat smæk på farverne.

181210_paulsmith_s19_theosion_SHOT_4_0036_RGB_intext.jpgFrakke: Men's Red Buggy-Lined Wool-Blend Long Coat
Jakke: Men's Black Leather Chore jacket
Bukser: Men's Wide-Leg Grey And Orange Glen Plaid Wool Trousers
Sko:  Men's Black And White 'Cook' Leather Loafers

Det tunge britiske uldmateriale, som Tommy Shelby og resten af Peaky Blinders-banden har for vane at klæde sig i, er i Paul Smith-kollektions erstattet med et lettere italiensk bomuld, der giver det et lettere udtryk, gør det mere behageligt at have på og giver langt mere frihed til at bevægelse.

Punk før punk fandtes

Der er dog også tydelige referencer til punk i britens seneste kollektion. Og det giver kun rigtig god mening, når vi snakker Paul Smith. For ligesom punkmoden, der ofte er kendetegnet ved at forskellige tøjstykker og stilarter sammensættes på en ny måde, så de som helhed får et nyt udtryk, har designerens tilgang til design altid været at sammensætte stilarter og tøjstykker, så de fik et nyt udtryk.

PAUL_SMITH_EUROMAN0754_intext.jpgSlips: Men's Lime Green 'Pauls's Photo' Print Silk Tie
Jakke: Men's Black Lydon Check Military Jacket

Således er designeren kendt for i 1960’erne at have overtalt skræddere i hans hjemby Nottingham til at give ham deres stof i overskud, som han så ville tage hjem, sammensætte og sy om. Et gardin blev således syet om til et jakkesæt, en blomstrede kjole forvandlede om til en dandyagtig skjorte. Sir Paul Smith var altså punk længe inden, der var noget, der hed punk.

Ikke længe efter begyndte den spirende designer at tage aftenkurser i skrædderi, og snart blev han tilknyttet en skrædder på den legendariske londonske skræddergade Savile Row. Her lærte han alle de færdigheder, der frem til i dag fortsat bidrager til hans kendetegn: Klassiske design med et altid innovativt tvist. Og ligesom punkbevægelsen synes Paul Smiths design at stå som en hyldest til friheden, individet og selvudfoldelsen. Helt i tråd med den ikoniske britiske designers seneste kollektion.

PAUL_SMITH_EUROMAN0749_intext.jpgLoafers: Men's 'Bright Stripe' Canvas 'Sunny' Espadrilles

181210_paulsmith_s19_theosion_SHOT_7_0085_RGB_intext.jpgBlazer: Men's Oversized-fit Navy Lydon Check Blazer
Bukser: Men's Oversized-fit Navy Lydon Check Pleated Wool Trousers 
Top: Red Cycling Jersey With Black Polka Dots
Sko: Men's Red 'cook' Leather Loafers

PAUL_SMITH_EUROMAN0773_intext.jpgSlips: Men's Purple 'Paul's Photo' Print Silk Tie 
Pung: Men's Green 'Paul's Photo' Credit card wallet