Tom Ford præsenterede i går sin første undertøjskollektion nogensinde under New Yorks modeuge.

Nå ja, og hvad så, tænker man umiddelbart. Er herreundertøj ikke bare en måde at lave stor avance blandt de fattigfine, der gerne vil have bare et lillebitte produkt fra en designer på øverste hylde?

Jo, det er det nok, men den amerikanske designer og filmskaber formåede alligevel på mere end en måde at vække opsigt med sin kollektion.

For det første præsenterede han bomuldsunderbukser i hudfarve, men syv forskellige af slagsen, vel at mærke. Det skulle hermed være muligt for repræsentanter for alle verdens farver at finde et par underdrenge, der matcher deres nøgne hud.

Den anden overskriftskabende begivenhed på catwalken var præsentationen af silkeboxershorts. Boxershorts er i sig selv ikke i vanvittig høj kurs blandt det unge publikum disse år, men i takt med at buksemoden er blevet bredere, og åndenødsfremkaldende skinny jeans snart er en museumsgenstand, genvinder det løsthængende undertøj sin berettigelse.

Så er der selvfølgelig mange af os, der har traumatiske erfaringer med svedige satinefterligninger, der lynhurtigt kryber op og sætter sig som en sumobryders lændeklæde. Men der kan man håbe, at den ægte silkekvalitet opfører sig bedre.

Ifølge GQ bliver shortsene, der kommer til salg i udvalgte Tom Ford-butikker samt online til juni, fremstillet i Italien og solgt til priser rangerende fra 300 til  over 2000 kroner. Og til den pris skal de jo helst føles så delikate som nøgenbadning i legendarisk årgangsportvin

Men materialet og priserne var ikke det eneste dristige ved Ford silkeundertøj. Shortsene var tilmed nogle vilddyrmønstrede, blafrende sager. Ud over standard leopard og zebra kan for eksempel nævnes lilla tiger. Skal det være, så lad det være, ikke sandt? 

Bare en enkelt advarsel, inden du skifter hele dit forråd af forvaskede, sorte tights ud med hele den tropiske fauna: Det forpligter til en proper performance på lagnerne.

P.S. Det eneste designvalg, vi er lidt forbeholdne ved med de her sillkefætre, er den lidt billigt udseende elastik, der holder herligheden oppe. 

LÆS OGSÅ: Alle går med guldkæde. Gør du? 

LÆS OGSÅ: Fem tendenser fra Københavns modeuge du bør notere dig

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Bonos solbriller endelig cool