Sponsoreret af Longines

Da den franske dybhavspioner Jacques Piccard og hans amerikanske kollega Don Walsh i januar 1960 foretog verdens første bemandede ekspedition til Challengerdybets bund, skete det i ubåden ’Trieste.’ Turen gik 11 km ned i Marianergravens mørke dyb og med sig på den farefulde færd havde de to Longines-kronografer til at time aktiveringen af ​​ ballasttankene. En livsvigtig opgave, som skulle sikre, at de nåede bunden af Stillehavet, men også at de kom op igen. Missionen lykkedes, og gjorde verden klogere på marinlivet i et ukendt hjørne af planeten. Piccard og Walsh observerede fisk og skaldyr på havbunden, et videnskabeligt scoop, eftersom de færreste havde troet, at liv var muligt så langt nede.

heritage - samlet.jpg

Longines Diver ur fra 1964-65 og Longines Nautilus Skin diver fra 1958

Longines’ lange tradition for dykkerure

Det var ingen tilfældighed, at rejsen i dybhavet blev ledsaget af Longines, der har lavet ure siden 1832. I den brede offentlighed var det schweiziske urbrand længe kendt for sine piloture, der blev brugt af nogle af luftfartens største helte – som Amelia Earhart, der var den første kvinde til at flyve solo over Atlanten. Men Longines led ikke af vandskræk: De lancerede allerede deres første vandtætte kronograf i 1937 og dykkeruret Longines Skin Diver i 1959. Sammen med Longines Legend Diver fra 1960 hører det til de mest ikoniske dykkerure, som i dag stadig fås som re-editions under Longines Heritage Collection.

Et dykkerur til vor tid

Longines HydroConquest har kort sagt ikke sin dykker-dna fra fremmede. Det er et moderne dykkerur med et klassisk design, der er er vandtæt til 300 meter. Uret er udstyret med en sporty rotérbar krans med keramisk indlæg, skruekrone samt et mekanisk ETA-værk specielt udviklet til Longines med en spiralfjeder i silicium. Det giver ikke kun høj præcision, men også fem års garanti på holdbarheden. Vælg mellem fire farver på urskiven, klassisk stållænke eller gummirem. Eller vent til juni-juli, når de nye TwoTone-versioner af uret lanceres i Norden. Klassiske dykkerfeatures som selvlysende Super-LumiNova sikrer, at du altid kan aflæse tiden selv i mørke. Også på 11 km’s dybde.  

Longines HydroConquest fås i flere forskellige varianter se dem alle her eller udvalgte modeller nedenfor; 

Longines-HydroConquest.jpg

HydroConquest i Sunray Blue med stållænke, 11.600,-

HydroConquest i Sunray Black med gummirem, 11.600,-

HydroConquest i Sunray Grey med gummirem, 11.600,-

HydroConquest i Matt Green med stållænke, 11.600,-

Rekord holdt 52 år

Det tog Jacques Piccard og Don Walsh ni timer at nå bunden af Marianergraven, hvor de opholdt sig i 20 minutter, præcist længe nok til at de kunne måle afgrunden til 10.916 m. Livsfarligt, ja, men alt afhænger af øjnene, der ser. Som Walsh sagde bagefter: ”Da først vi var kommet afsted, var det dybeste dyk i menneskets historie faktisk en lille smule kedeligt.” I dag er Triestes vilde rekord stadig en historisk milepæl. Det ses også i det faktum, at der gik 52 år før en ny bemandet ubåd gjorde dybhavspionerne kunsten efter.on-wrist---longines.jpg

Longines HydroConquest

Dyk ned i hele HydroConquest serien her