Man skal kunne trække vejret og se cool ud på samme tid.

Det er missionen for det svenske firma Airinum, der har specialiseret sig i at lave kvalitetsmasker til folk, der bor i forurenede byer. Det skriver Business Insider.

På din indre filmrulle kan du sikkert lynhurtigt fremkalde billederne. Billeder af folk, der så selvfølgeligt som at iføre sig strømper og underbukser myldrer rundt i gadebilledet med masker for næse og mund på grund af smoggen, der ligger som en dyne henover dem.

De masker, du sikkert forestiller dig, er ofte bare skåret af et simpelt stykke stof, men Airinum har indvarslet en ny generation af højavancerede masker, så man kan skærme sig mod den beskidte luft – tilmed på en moderigtig måde.

Og maskerne bliver måske ikke overraskende især udbredt til Asien, hvor problemerne med luftforurening er velkendte. Langt de fleste af de 40.000 masker, som Airinum, der har base i Stockholm, har sendt af sted i år, er således havnet østpå, fortæller medstifter Fredrik Kempe.

”Den største indirekte trussel mod vores sundhed er forurenet luft, som ifølge WHO koster over syv millioner mennesker livet om året,” siger Kempe.

’The Urban Air Mask’, som den hedder, koster ca. 540 kroner og er designet, så den kan tilpasses ethvert ansigt. Derudover er den lavet med avanceret filterteknologi.

Herunder kan du se flere billeder af Airinums modemaske, som lige nu bliver solgt online i mere end 60 lande.