Den årlige urkonference Salon International de la Haute Horlogerie løber lige nu af stablen i Genève. Forhandlere og entusiaster fra rundt om kloden mødes for at diskutere, hvad de nyeste trende inde for tidens verden er, samt for at se, hvilke nye modeller urmagerne nu har fundet på at kreere. Ronni Hetoft, som er administrerende direktør i Klarlund, deltager, og giver her sit bud på to nye ure, du ikke må overse i 2019. 

"Det, som jeg tager med hernede fra, det er særligt de nye piloture fra IWC. De er kendt for at lave piloture og har lavet dem i mange år. Det, der sker nu, er at IWC er begyndt at lege med nye materialer. Der er nu kommet fire nye modeller i Spitfire-serien, som har urkasse i bronze og med olivengrønne skiver. Det nye design er noget mange lægger mærke til, og modtagelsen har været meget positiv.

De fire Spitfire-modeller er Automatic, Chronograph, UTC, som betyder ”Universal Time Coordinated”, og Perpetual Calendar. Fælles for de nye modeller er også, at de har fået urværk, der er udviklet og produceret af IWC selv, såkaldt inhouse-værker."

IW326802_Pilot's Watch Automatic Spitfire.jpgIW327101_Pilot's Watch UTC Spitfire Edition MJ271.jpg

IW387902_Pilot's Watch Chronograph Spitfire.jpg

q2jlkVD4.jpeg

"Noget andet ret markant hernede fra, er endnu en ny model fra pilotserien, der hedder TOP GUN 'Mojave Desert'. Urkassen er lavet i sandfarvet keramik, og det er simpelthen første gang, at man har set det. Man har brugt keramik før, men aldrig sandfarvet. Historien bag denne farve er, at de amerikanske piloter træner i sandfarvede uniformer, så der har man hentet inspirationen. Deraf kommer også navnet TOP GUN, som er navnet på U.S. Navy’s jagerpilot-skole. Denne model er kun fremstillet i 500 eksemplarer, og vi håber at få en til salg hos Klarlund senere på året."

IW389103_Pilot's Watch Chronograph TOP GUN Edition Mojave Desert.jpg