PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Ud af fodboldglemslen: Er du klar til at udsmykke dig med næseplastre i guld eller sølv?

Foto: Alan Crocetti

Ud af fodboldglemslen: Er du klar til at udsmykke dig med næseplastre i guld eller sølv?

Læser I med, Michael Schjønberg og Allan Nielsen? Smykkedesigneren Alan Crocetti vil gøre en af fodboldhistoriens største jokes til mode.

Som 90'er-barn husker jeg tydeligt, da næseplasteret blev en ting under EM i fodbold i 1996. Robbie Fowler rockede det, Slaven Bilić gjorde det samme, mens Michael Schjønberg var blandt dem i den danske landsholdstrup, der hoppede med på dillen. Jeg købte endda selv ét ved Invita Cup i Ikast samme år som miniput.

For det blev udråbt som et mirakelmiddel, der kunne skabe bedre resultater på fodboldbanen ved at øge ilttilførslen.

"Det ser dumt ud, men det er jo heller ikke nogen skønhedskonkurrence."

Sådan udtalte Schjønberg til en dansk avis, da han mødte op i landsholdslejren og blandt andet blev kigget skævt til af kammeraten Jens Risager.

Men næseplasteret forsvandt, lige så pludseligt som det var kommet. Det havde i hvert fald ingen effekt på Danmarks resultater ved turneringen, og Schjønberg havde jo ret - kønt var det heller ikke. Allan Nielsen var en af de få, der stadig følte sig overbevist om effekten og udsmykkede sig med næseplasteret to år senere ved VM i Frankrig.

Allan Nielsne næseplaster.jpg
Allan Nielsen med næseplaster. Foto: Getty Images

Nu kan næseplasteret dog være på vej mod et overraskende comeback og denne gang i modeverdenen.

For smykkedesigneren Alan Crocetti har netop lanceret en begrænset serie med næseplastre i guld og sølv. Prisen lyder på 62.780 kroner for et eksemplar.

"Det handler om den skrøbelige mand, om skrøbelige sind. Han prøver at komme ud af den giftige maskulinitet, der på en eller anden måde altid har trukket mænd tilbage. Det er her næseplasteret kommmer ind - vi prøver at fikse os selv," siger Alan Crocetti til Highsnobiety.

Tror du på et comeback?