Vil du gerne købe et Patek Philippe? Her skal du begynde scroll-down

Vil du gerne købe et Patek Philippe? Her skal du begynde

Hvis du er på udkig efter et ur, som helt uden bling eller store armbevægelser udtrykker stil og kulturel kapital (okay, også kapital kapital), så er Patek din ven. Men hvor skal man begynde, og hvilke faldgruber skal man undgå?

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

Det er et af den slags navne, man ikke kan sige højt uden at rette ryggen lidt.

Patek Philippe er sammen med Vacheron Constantin og Audemars Piguet kendt som ’The Big Three,’ eller ’Den Hellige Treenighed,’ som sidder tungt på markedet over de mest eksklusive schweiziske urmærker. Her kan Rolex og Omega ikke være med længere, de er kompetente vandbærere i deres egen ret, men de tager ikke den prikkede bjergtrøje. Det gør Patek, der siden 1839 har lavet nogle af verdens mest komplicerede, men også smukkeste, ure.

Du kan sikkert få mere ’value for money’ andetsteds, hvis kunsthåndværk og tidløst design ikke er din kop te. Men få brands kan matche Patek Philippe, når det gælder et sublimt eksekveret ur med rødder i den fineste schweiziske urmagertradition. Det er sådan set lige meget, om du er i byen efter et dresswatch som den klassiske Calatrava-model, eller et mere sporty ur som Nautilus.

Men hvor skal man begynde, og hvilke faldgruber skal man undgå? Vi har talt med Frederik Plum, der er vurderingssagkyndig i armbåndsure hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

Hvad er det bedste ved at købe Patek?

”Patek Philippe er et af de mest traditionsrige urfirmaer i verden. Desuden er det et af de få, som stadig er familieejet. Ser man på masseproducerede ure, er det få mærker, som kan følge med Patek Philippe i forhold til kvalitet og klassisk design. Det bedste, i min optik, er derfor dels, at man køber et ur fra et firma, som ikke tager modetendenser ret højtideligt, dels at man køber et ur, hvor man ved, at kvaliteten er i den absolutte top.” 

Og det værste?

”Går man meget med hættetrøje og sneakers, vil et Patek Philippe virke malplaceret – med undtagelse af et par få modeller. Deres ure er simpelthen for klassiske til moderne streetwear.” 

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her