Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tesla 3

Foto: Tesla

Tesla 3

Anmelderne er vilde med den nye Tesla 3

Teslas nye budgetvenlige bil får stor ros af de amerikanske anmeldere.

Tesla 3 er bilen, der for alvor skal få Elon Musks hypede elbiler ud til masserne. Den er blevet beskrevet som den første budgetvenlige Tesla, bliver produceret i 400.000 eksemplarer i løbet af 2018, og med en pris på ca. 230.000 kr. i USA og 430.000 kr. i Danmark bliver det ganske vist lidt nemmere for hr. og fru Jensen at få fingre i et eksemplar af bilen, der hidtil mest har holdt i indkørsler nord for København.

Men spørgsmålet er så, om det er lykkedes Tesla at lave en bil, der ikke bare er ”billig”, men også god? Ifølge anmelderne er svaret et rungende: Ja. 

Quartz har lavet en opsamling af de første amerikanske anmeldelser af Tesla 3, og foreløbigt er de alle begejstrede over den nye bil, der får de helt store superlativer med på vejen.

Wired kalder Tesla 3 for et ”automobilt vendepunkt” og forudser, at den kan blive bilen, der også overbebiser andre end Tesla-fans og miljøentusiaster om, at en elbil er fremtidens køretøj. Tech-magasinets anmelder bakkes op af Engadget, der forudser, at Tesla 3 kan være med til for alvor at gøre elbiler mainstream.

Motor Trend går planken ud, udråber Tesla 3 til at være ”det vigtigste køretøj i det nye årtusinde,” og fortsætter: ”Ja, overdrivelsen er nødvendig.” Business Insider skriver, at Tesla 3 slår alle konkurrenter på elbilmarkedet. Og USA Today lovpriser den nye Tesla for at ”sprinte som en olympisk 100-meter mester.” 

Også Tesla 3’s design og interiør modtager roser fra bl.a. Mashable, der kalder bilens kabine for et ”cockpit fra fremtiden.” Og selv om bilen bliver dyrere end den lovede amerikanske startpris på ca. 230.000 kr., hvis man vil have funktioner som autopilot og større batteri, er anmelderne stadig enige om, at Tesla 3 er en god investering til prisen:

”Dette er uden tvivl den mest attraktive, luksuriøse, begynder-elbil på markedet,” skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Rolls-Royce opdaterer den ikoniske Phantom for første gang i 14 år

LÆS OGSÅ: Audi A5 er den mest anvendelige cabriolet

LÆS OGSÅ: Auto-CV: Her er Lars Jacobsens biler gennem tiden