BMW i7 kandiderer til titlen som verdens mest prestigefulde bil scroll-down

BMW i7 kandiderer til titlen som verdens mest prestigefulde bil

Med i7 har BMW lanceret den mest overlegne 7-serie nogensinde. En bil, der på alle måder er for meget. Til gengæld kører den ifølge Christian Grau overjordisk komfortabelt.

Af Christian Grau
Foto: PR
Motor Euroman

Rygtet siger, at i Kina er en stor køler lig med prestige. I så fald må BMW i7 kandidere til verdens mest prestigefulde bil.

Der er blevet sagt meget om BMW’s design i de senere år, og debatten forstummer ikke ved synet af den nye, elektriske 7-serie.

En lysindrammet køler på størrelse med en vaskesøjle lægger snude til 5,39 meter og over 2,7 ton limousine i ministerbilsklassen. De dobbelte forlygter ligner et ubegribeligt tyveri fra Citroën C3, og alt bliver lidt kasseagtigt i de store dimensioner, hvor selv hjulkasserne kommer til at synes små. Køn er den ikke, men bombastisk jo tak.

Alt er kort sagt stort på den bil, og måske kineserne har ret, for medtrafikanterne trækker instinktivt ind, når i7 kommer til syne i bakspejlet.

Indvendigt er der detaljer i krystalglas og matchende paneler med ambient lys. Den mønstrede højttalerfront i stål fra Bowers & Wilkins blender godt ind i stilen, der emmer af håndværk, men mildest talt også er så larmende bling, at man får tinnitus. Egetræspanelerne er tilført et gråligt stållook, lædersæderne og de øvrige skinddetaljer er ligeledes grå.

Der er definitivt et visuelt koncept her, men der stopper det ikke. For at fuldende oplevelsen og gøre køreturen mere sanselig kan du vælge mellem forskellige stemningsprogrammer, der regulerer lys, lydbillede og sædemassage – ja, det har vidunderet naturligvis også.

Se, hvad vi ellers skriver om: Biler og BMW