Det lyder som en dårlig vittighed, men er tragisk virkelighed:

Den 85-årige Formel 1-boss Bernie Ecclestones svigermor er blevet kidnappet.

Ecclestone forlod i hast Hungaroring, hvor det ungarnske grandprix blev afviklet i sidste weekend, og det vides endnu ikke, om han dukker op til det tyske grandprix i Hockenheim i den kommende weekend.

Aparecida Schunk, den 67-årige mor til Ecclestones brasilianske hustru Fabiana Flosi, blev i sidste uge bortført fra sit hjem i Sao Paulo. Det forlyder fra Brasilien, at kidnapperne kræver næsten 300 millioner kroner i løsepenge. Og de er tydeligvis klar over, hvem fru Schunks svigersøn er: Løsesummen skal angiveligt betales i britiske Pund.

Bernie Ecclestone, der giftede sig med den nu 38-årige Fabiana Flosi i 2012, er ifølge britiske medier god for cirka 24 milliarder kroner.Det er ikke første gang, Formel 1 rammes af kidnapning. I 1958 skulle den regerende verdensmester Juan-Manuel Fangio køre et løb på Cuba, men blev aftenen inden starten bortført af Fidel Castros oprørsstyrker. Under enorm mediebevågenhed holdt de Formel 1-verdensmesteren fanget indtil løbet var overstået. Herefter blev Fangio frigivet, og han udtalte senere, at kidnapperne havde behandlet ham eksemplarisk.

Mange år senere rejste Fangio som Mercedes-importør i Sydamerika til Cuba for at sælge en serie lastbiler til regeringen, der nu blev ledet af Castro. Stor var hans overraskelse, da hans forhandlingspartner viste sig at være en af kidnapperne fra 1958, der nu var landets transportminister.


Juan-Manuel Fangio.

Hans Hermann, der var teamkammerat til Fangio hos Mercedes i 1950´erne, grundlagde efter racerkarrieren et stort automobiltilbehørsfirma. I 1990´erne blev han kidnappet og indespærret i bagagerummet i en bil, men det lykkedes ham at undslippe, inden kidnapperne fik stillet krav om en løsesum.

Den seneste kvinde, der har prøvet at kvalificere sig til et Formel 1-løb, italienske Giovanna Amati, har også været udsat for kidnapning. Hun er datter af en velhavende italiensk filmproducent og biografejer, og 18 gammel blev hun i 1978 kidnappet i Rom af en fransk gangsterbande. Hun var kidnappernes fange i næsten tre måneder inden hendes far – med hjælp fra indtægterne fra den første Star Wars-film – fik samlet løsesummen på næsten 1 million US Dollars. Efter sin løsladelse begyndte Amati at køre motorløb, og hun forsøgte i 1992 uden held at kvalificere sig til tre Formel 1-grandprixer.LÆS OGSÅ: Formel 1-historiens fem vildeste og dødeligste episoder

LÆS OGSÅ: Porsche Panamera genfødes smukkere end nogensinde

LÆS OGSÅ: Se bilerne fra racerkørernes private garager