Vroom
Foto: Koenigsegg Koenigseggs 'Agera RS'

Vroom

Bugatti væltet af tronen: Svensk superbil er verdens hurtigste sportsvogn

’The Agera RS’ fra det svenske firma Koenigsegg var under 37 sekunder om at gå fra 0 til 400 km/t og tilbage igen.

Kongen er detroniseret. Der er en ny hersker inden for de såkaldte superbiler. Den er svensk, hedder ’Agera RS’ og kan nu kalde sig for verdens hurtigste. Det skriver Business Insider

Rekorden blev sat søndag den 1. oktober, og der var en dansk finger med i spillet – ja, på en måde i hvert fald. Det hele skete nemlig på en flyveplads i den lille by Vandel tæt ved Billund. Og der lugter velsagtens stadig af brændt gummi i det jyske.

Den svenske bil er verdens hurtigste målt ud fra, hvor hurtigt man kan gå fra 0 til 400 km/t og tilbage til 0 igen. Og nu til de nøgne tal:

For mindre end en måned siden klarede Bugattis superracer ’Chiron’ ærterne på 41,96 sekunder, men det tog kun vort blå-gule broderfolk 36,44 sekunder.

”Det gør mig så stolt, så glad og begejstret at se, hvad vi har opnået som team med ’The Agera RS’. Et resultat som det her sker ikke bare," siger bilproducentens grundlægger, Christian von Koenigsegg, i en pressemeddelelse. 

Det kan dog vise sig vanskeligt at få fingrene i den svenske superbil, selv om man skulle mærke en kløen i højreskøjten og være i besiddelse af en velpolstret pengepung. I et tidligere interview med Business Insider har von Koenigsegg fortalt, at der er en venteliste på sådan cirka tre år. 

Mens du væbner dig med tålmodighed, kan du se ’The Agera RS’ ”tage udfordringen op” i videoen herunder.