Man kan sige meget om en mand ud fra hans bilvalg. Se blot med de følgende sider. Denne måned gennemgår Peter Sommer sit auto-cv.

Peter Sommer Christensen er født i 1974. I 2002 debuterede han sammen med duoen Superjeg, og siden har han turneret og udgivet plader med Superjeg, som solist og sammen med Simon Kvamm i duoen De Eneste To. I dag arbejder han på et soloalbum og bor i Ry, nær hjemstavnen Skanderborg.

Se mere på de følgende sider...

1986 Citroën CX22, sort


Først sanger og sangskriver i duoen Superjeg, siden solist.

Jeg var meget længe om at få min første bil. En 26-27 år, før jeg henter denne i Nærum. Egentlig et helt åndssvagt projekt, når man bor på Christianshavn og ikke mangler en bil, men jeg kan godt lide biler, og jeg synes, den her er sådan lidt DS-light og en mulighed for at cruise Belmondo-style.

Og det viser sig at være en fantastisk bil at køre rundt i. Det føles lidt som at køre i en badering, og så kan man bare sidde der og lade verden sejle forbi. Men som det er med de biler, begynder jeg på et tidspunkt at bruge flere penge på hydraulikvæske end på benzin. Det kostede dengang 70 kroner literen, og jeg måtte fylde på før hver tur – det blev jeg altså træt af til sidst.

Næste side: 1994 Citroën Xantia

1994 Citroën Xantia, sort


Debuterer som solist med albummet ’På den anden side’, vinder P3 Guld-prisen.

Jeg bliver stadig blød om hjertet, når jeg ser en CX, men på et tidspunkt får man nok. For mig kom det tidspunkt, da jeg måtte fejre min 30-års fødselsdag ved at vente tre timer på Falck et sted på motorvejen nær Køge. I forvejen fik jeg pænt meget for pengene i det Falck-abonnement, måske 10-15 ture årligt, men bortset fra det hang det ikke rigtig sammen. Så da jeg vandt P3 Guld-prisen og fik 100.000 kroner, øremærket til musik, besluttede jeg mig for at spendere 30.000 af dem på en ny bil. Denne gang en brugt Xantia, som på den ene side stimulerede min frankofili og på den anden side virkede enormt fornuftig i sammenlignet med CX’en. En lidt kedelig bil, men meget velfungerende.

Næste side: 1999 Volvo V70

1999 Volvo V70, kongeblå metal


Etableret som solist og nu også sammen med Simon Kvamm i De Eneste To.

Så må jeg være kommet til penge på en eller anden måde, for i 2006 spenderede jeg i omegnen af 100.000 på min nuværende bil. Jeg var netop blevet far og tænkte nok på min egen far, som altid har kørt Saab. I hvert fald blev jeg nu svenskofil og købte denne her Karl Gustav-model med næsten 200 hk og automatgear. Den er købt som en herregårdsvogn, men min nevø praler af, at hans onkel har sådan en bil, man kører rundt med døde mennesker i ...

Men jeg er glad for den og regner med at have den i mange år. Jeg holder i det hele taget af biler, men kun hvis de kan køre, som jeg engang skrev i en sang. I virkeligheden går jeg ikke så meget op i biler, men jeg går op i, hvordan folk kører i dem. Jeg tror, jeg kan sige meget om en person alene ud fra hans kørestil. Selv er jeg ud af en familie, hvor vi kører stærkt. Hvis jeg er til familiefest og overhører min bror sige 1.35 til min far, så ved jeg, hvad han mener – det er hans sidste tid på distancen Skanderborg-København.

Læs også: Carsten Bangs auto-cv