Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Rolls-Royce Phantom VIII

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom VIII

Rolls-Royce opdaterer den ikoniske Phantom for første gang i 14 år

Den britiske bilproducent hævder at have produceret ”den mest stille bil i verden."

Elvis har kørt i den. Dronning Elizabeth II har kørt i den. Og 50 Cent har kørt i den. Rolls-Royce Phantom er måske den ultimative luksusbil, et umiskendeligt statussymbol, der stinker langt væk af berømthed, magt og rigdom – og nu kommer den i en ny, opdateret udgave, hele 14 år efter den senest fik en make-over. Det skriver Bloomberg.

Resultatet er Phantom VIII, og ifølge den BMW-ejede, britiske bilproducent er der tale om ”den mest stille bil i verden,” som Rolls-Royce skriver i en pressemeddelelse. 130 kg lyddæmpende materialer i både tag, gulv, døre og bagagerum, støjreducerende aluminiums-samlinger og specialudviklede dæk med skum gør kabinen tæt på fri for motorstøj, og den nye Phantom er 10 procent mere støjsvag ved en fart på 100 km/t end sin forgænger.

Phantom VIII er blevet udstyret med en 6.75 liter twin-turbo V12 motor med 563 hestekræfter, firehjulstræk, lædersæder og en gearkasse med satellitteknologi, som skulle gøre gearskifte mere præcist og gnidningsfrit. På ydersiden ligner den sin forgænger med det karakteristiske, kantede design, der gør, at en Phantom instinktivt kan genkendes selv på lang afstand.

Luksus i den klasse koster naturligvis penge, og Phantom VIII er da også blevet udstyret med et prisskilt på svimlende 375.000 euro, svarende til knap 2,8 mio. kroner. Men skal den købes på danske nummerplader, kan man roligt forvente, at prisen vil blive endnu højere, når alle afgifter er betalt. Se nærmere på den nye Rolls-Royce Phantom VIII her:

LÆS OGSÅ: Auto-CV: Her er Lars Jacobsens biler gennem tiden

LÆS OGSÅ: Audi A5 er den mest anvendelige cabriolet

LÆS OGSÅ: Farvel benzin: Fra 2019 vil alle Volvos biler have en elmotor