Det kan godt være, at det er i de store mødelokaler med
udsigt, at de største aftaler bliver underskrevet. Men de ville aldrig være
kommet i stand, hvis det ikke var for forretningsfrokosten – eller power lunch,
som man ynder at kalde det der, hvor der virkelig er noget på spil.
En power lunch er forretningsfrokostens veloplagte
storebror. Termen ’Power Lunch’ blev første gang brugt af chefredaktøren for
det amerikanske magasin Esquire til at beskrive frokosten på Four Seasons i New
York.
Det var her, byens mest magtfulde mennesker mødtes og
plejede netværk, alt imens de spiste frokost og lagde planer med hinanden. En
power lunch er en disciplin, der er blevet dyrket og forfinet i byer som New
York, London og Stockholm, og som er en uundgåelig del af arbejdslivet, hvis
man vil frem i verden.
Det er til en power lunch, at forbindelser bliver etableret
og senere plejet. Man kan ikke spise for mange power lunches. Og er man en
mester udi disciplinen, er det et uundværligt redskab i det moderne menneskes
netværkskasse.
Men hvad er en power lunch egentlig på vores breddegrader?
Og eksisterer den overhovedet i København?
Det har Euromans podcast ’Arbejdstitel’ sat sig for at
undersøge.
I det nye afsnit af podcasten sætter de to værter Kristoffer
Dahy Ernst og Oliver Enné sig til mikrofonerne og ringer til tre personer, der
ved et og andet om forretninger, erhvervsliv og magtudøvelse. Og som har spist
flere forretningsfrokoster end de fleste.
I afsnittet kan du høre, hvad Mette Østergaard, Lars
Thylander og Bo Bech ved om at spise power lunch.
Som tidligere chefredaktør på Berlingske og direktør for
public affairs og kommunikation i Dansk Industri har Mette Østergaard spist
flere frokoster end de fleste. Hun bruger sin erfaring fra forretningsfrokosten
til at komme med tre forskellige definitioner på konceptet, fordi den enkelte
frokosts formål altid er afhængigt af situationen.
Gennem sin virksomhed Thylander Gruppen har Lars Thylander
købt og solgt et hav af ejendomme i København. Han har lavet forretninger på
den store klinge siden ruder konge var knægt, og han har med egne øjne set,
hvordan forretningsfrokosten har ændret sig fra at være en kødtung,
alkoholtåget affære til en langt lettere og grønnere en af slagsen.
Sidste mand på broen er mesterkok og restauratør Bo Bech,
der både har spist mange frokoster og formentlig lavet endnu flere. Ikke bare
herhjemme, men også i New York, hvor to helt særlige gæster fik ham til at
forlænge et ophold, så han kunne kokkerere for dem. Hvem det var, kan du finde
ud af, hvis du lytter til ’Arbejdstitel’.
Det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ om at spise power lunch er
ude på alle kanaler nu. Lyt der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.