Hvis man skulle gå rundt og tro, at den danske musikerduo Barselona – bestående af Rud Aslak og Rasmus Theodor – bare sådan frembringer deres kritikerroste plader i total harmoni med hinanden, ja, så er man faktisk ikke galt på den.

Rud og Rasmus, der nu er blevet 23 og 24 år gamle, er på trapperne med et nyt album og har allerede udgivet singlerne ’Lyden af livet’ og ’Real Love’, men de efterhånden unge-erfarne musikere er ingenlunde blevet trætte af hinanden undervejs.

”Det er chokerende, hvor enige vi er om tingene,” svarer Rasmus Theodor, da vi spørger dem, om det da aldrig slår gnister mellem de to, når de er i studiet sammen.

Rud tilføjer:

”Jeg ved sgu ikke, om det bare er, fordi man er så meget sammen, at så lytter man til de samme ting og ser de samme ting, ja, og så lige pludselig tænker man ens om rigtig mange ting også. Der er selvfølgelig gange, hvor vi har forskellige input og forskellig smag, men aldrig noget, som vi bliver uvenner over.”

Det gør I ikke?

Begge to: ”Nej.”

I hæver aldrig stemmen og siger: ’Nu lukker du røven, Rud, det bliver sådan her.’

Rasmus: ”Nej, ikke én gang.”

Rud: ”Ikke os to imellem. Så er det os to imod bandet.”

Rasmus: ”Det sker jo for mange bands – at de bliver megauvenner ved tredje plade.”

Jeg kan bare næsten ikke komme i tanke om andre bandkonstellationer, hvor det har været en topersoners drivkraft, og hvor det ikke er endt i bulder og brag?

Rud: ”Men vi ved jo heller ikke, hvordan det ender, det her.”

Nej, det er der selvfølgelig ingen, der ved, men der var da ganske rigtigt ikke meget konflikt at spore i luften, da vi på en fin forårsdag besøgte dem i deres øvelokale ude på Refshaleøen.

Vi talte også om deres optræden til ’X Factor’-finalen, om at få tiden til at gå i tourbussen og – selvfølgelig – den nye musik, der er på vej.

Lyt til afsnittet herover eller der, hvor du ellers hører dine podcasts.