Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Frank Hvam på Radio24syv

Frank Hvam, Simon Jul og Klaus Riskær skal gøre agurketid til yndlingstid på Radio24syv

Radio24syv, der er kendt for at provokere og forarge, har hentet celebre forstærkning til sommermånederne.

Agurketid er ikke altid ensbetydende med ligegyldige indslag om, hvordan du perfekt tænder dine kul. I hvert fald ikke hvis man hedder Radio24syv. De har samlet alt fra højpolitiske utopier fra Klaus Riskær, samfundskritisk satire med Klovnen fra Lampedusa og jagten på Sanjay Shah, der snød skattefar for 12,5 milliarder kroner. Her er et lille udsnit af sommersendeplanen:

Hverdagene:

Riskærs Revolution:
Finansmand, entertainer, kriminel og levemand. Iværksætteren Klaus Riskær Pedersen har lige så mange navne, som han har tusindkronesedler i sin portemonnæ, og nu kan han også kalde sig sommerferievikar på Radio24syv. Hver eneste hverdag sætter han sig i radiostudiet for at revolutionere den måde danskerne tænker samfund, økonomi og levevis på.
 
Som de selv skriver, kommer revolutionen ikke nødvendigvis af at tænde bål i gaderne eller storme slottet, men gennem en tanke eller et ord. Spørgsmålet er så, om Riskær kan bruge ordet som en ægte revolutionær.
 
Klovnen fra Lampedusa:
Den midaldrende tidligere skolelærer Henrik Nielsen har en mission. Han tester den klassiske læresætning om, at smilet er den korteste vej mellem to mennesker. Han er klovn og har besluttet sig for at drage til den italienske ø Lampedusa, hvor tusindvis af afrikanske bådflygtninge er strandet for at klovne foran dem.
 
Det vil med garanti forarge, når en dansk klovn gakker ud foran udsatte mennesker, men er tanken ikke bare en smule elskværdig? Hvordan de afrikanske flygtninge reagerer, og hvordan omgivelserne reagerer, kan du høre alle hverdage mellem 12-13.

Weekenderne:

Skaf mig Sanjay Shah!:
Du har måske ikke hørt navnet Sanjay Shah. Til gengæld har du hørt om hans bedrift. Han var nemlig den sjuft, der angiveligt har snydt den danske statskasse for 12,5 milliarder kroner ved at fifle med udbytteskatten. Er det sandt, bliver det Danmarkshistoriens største røveri, men politikkerne, som dog har sigtet ham, har ikke bedt Dubai om at udlevere den britiske-pakistaner.
 
Journalist Kim Bach rejser til Dubai for at finde Sanjay Shah og i sidste ende opklare den besynderlige sag. Det hele bliver til en podcastserie, men et sammendrag kan lyttes til i sommermånederne hver søndag fra 16-17.
 
Franks Femkamp:
 
Franks Femkamp lyder som et småsørgeligt polterabendarrangement, men det kan man ikke kalde den kommende radioserie, hvor Frank Hvam sidder i værtsrollen. I stedet for at kaste med økse eller slås i sumodragter skal han over fem lørdage have, hvad radiostationen selv kalder, ”åbenhjertige, underfundige og tankevækkende samtaler med fem personer, som er kendte for ikke at stikke op for bollemælk.”
 
Indtil videre har de kun løftet sløret for enkelte samtalepartnere. Det bliver i hvert fald samfundsrevseren Flemming Rose og whistlebloweren Frank Grevil.

Podcastserier:

All Inclusive til søs:
Sidste år tog Simon Jul på den billigste all inclusive rejse, han kunne opstøve. Det blev en uge fuldpension på den græske ø Kreta, hvor han med ja-hat skulle tage i mod alle de tilbud jævne danskere ser som hverdagskost på charterferien. Blanding af Simon Jul, ja-mentalitet og grisefest-elskende danskere blev en øjeblikkelig succes.
 
I år gentager de succesen. Denne gang bliver det en uge på et af verdens største cruiseskibe, som kanalen sammenligner med en flydende Bilka i Tilst, hvor han tuller rundt fra Miami ned gennem det caribiske hav. Det bliver en blanding af kulturel nedsmeltning, historier om asiatiske mænd og oralsex, og så bliver han kendt som Elvis på skibet efter en karaoke-aften.
 
Iben på Tinder:
Iben Maria Zeuten vil over sommeren mødes med mænd, hun aldrig har mødt for at kortlægge den moderne mands kærlighedsliv. Med båndoptager i hånden og en god portion spørgsmål, vil hun date sig igennem de danske mænd for at finde ud af, hvor skidt det egentlig står til.
 
Hun har senest arbejdet på serien ’Stille før optagelse’, hvor hun sammen med Iben Thranholm lagde radio til kvinders metoo-historier og en masse andre facetter af diskussionen. Denne gang handler det dog ikke om visse mænds magt over kvinder, men singlemændenes gode og dårlige oplevelser i jagten på kærlighed.

Se hele sommersendeplanen her.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert: ”Gulddreng købte mig et bedre studie og en bedre kontrakt”

LÆS OGSÅ: Sådan går det med… Laid Back

LÆS OGSÅ: Kan man få en anden mand til at dræbe mod sin vilje?