Podcast-bølgen ser ud til at være uendelig, og der er masser at gå til, både hvis du tørster efter nyt eller har misset en klassiker. Langtfra alle på listen er særligt hemmelige podcasts – til gengæld er de nogle af de bedste til det, de gør.

Podcast_main3.jpg

Her kommer et miskmask af lytteunderholdning fra både 2021 og flere år tilbage, det spænder ufatteligt bredt. Og med mindre du har gnavet dig igennem dem alle, vil du sikkert finde lidt inspiration.

'R8dio - undskyld vi roder'

Savner du 'Den Korte Radioavis' og god satire på lyd? I denne geniale podcast i over 60 afsnit følger vi tilblivelsen af 'Danmarks nye landsdækkende snakke-sludre-taleradio - I gulvhøjde med lytterne' i den lille jyske by Skuldborg. Radiostationen har på mystisk vis vundet udbuddet om radiokanalen sammen med 24 interessenter, blandt andre Randers Regnskov, Vadehavscentret og Sagnlandet Lejre. Ringer det en klokke hos dig? 

Radiodirektør Klavs Bundgaard, der også har et job som leder af kultur-og multihuset Stjernen, aner intet om at drive en radiostation, mens programchef Allan Sindberg får afsløret, at han ikke ved, hvordan Twitter fungerer. De to radiofolk bliver spillet af henholdsvis Kasper Nielsen og Brian Lykke.

Heldigvis gør de undervejs et kæmpe scoop og lander den konfliktsky Rasmus Bruun som nyhedschef fra Radio24syv og 'Den Korte Radioavis'.

Det er 'The Office' på lyd.

Lyt her til 'R8dio - undskyld vi roder'

'Fire patroner på lommen'

Sigurd Hartkorn Plaetner har de seneste år markeret sig på den danske forfatter- og podcastscene. Senest er hans bog ’Noget om Vitus’ blevet til DR-serien ’Noget om Emma’, og lige nu er han aktuel med en ny podcast-serie på P1.

I 'Fire patroner på lommen' har Hartkorn Plaetner fået Rane Willerslev til at genfortælle sine vilde og umenneskelige oplevelser i den sibiriske ødemark fra dengang, han lavede feltarbejde på sit antropologistudie. I 65 minusgrader har Willerslev den russiske pelsmafia i hælene, og det er bestemt ikke kedeligt.

Lyt her til 'Fire patroner på lommen'

'Dybt Godnat med Peter Falktoft'

Sover du godt? Sover du nok? Det er der mange danskere, der ikke gør og derfor er Peter Falktoft gået igang med at undersøge, hvad søvn egentlig betyder for vores ve og vel. Han rådfører sig med en række eksperter undervejs, bl.a. Birgitte Rahbek Kornum, som er ph.d. og søvnforsker ved Københavns Universitet, og sammen vil de forsøge at sætte mere fokus på, hvor stor betydning lidt mere søvn faktisk har og få flere til at prioritere deres nattesøvn.