Nyt afsnit af ’Watch Me’: Frederik Cilius fortæller om sin ursamling scroll-down

Nyt afsnit af ’Watch Me’: Frederik Cilius fortæller om sin ursamling

I et nyt afsnit af vores ur-podcast ’Watch Me’ har Euromans ur-redaktør Brian Lykke sat sin ven, komiker og skuespiller Frederik Cilius og urmager Søren Leerberg stævne til en snak om dress-ure, Rolex, og om dengang Frederik Cilius betalte 2500 kroner for en rem lavet af krokodilleskind i en vintagebutik i Paris.

Af Marcus Højgaard
Foto: Nina Buth Olsen
Podcast Euroman

”Mit Omega Speedmaster er det eneste ur, som jeg har købt fra nyt. Ellers er alle andre ure, jeg ejer vintage i en eller anden forstand,” siger Frederik Cillius i det nyeste afsnit af ’Watch Me’, hvor han i samtale med vært Brian Lykke taler om sin ursamling.

Frederik Cillius har en stor passion for vintage-ure og derfor kredser samtalerne også omkring fascinationen for ældre ure. Frederik Cillius deler også en historie om dengang, han skulle have skiftet remmen på sit Memovox-ur i en vintagebutik i Paris.

”Mit Memovox-ur er lidt et Franken-ur, hvilket skal forstås på den måde, at kronerne er uægte, og det er lavet i doublé fremfor guld. Til gengæld er skiven ægte, og det var egentlig derfor, at jeg købte det, fordi jeg synes, skiven er fed. Da jeg købte uret, var remmen enorm grim, og derfor ville jeg gerne have den skiftet hurtigst muligt.

På det tidspunkt var jeg på ferie med min hustru i Paris, og på selv samme tur opdagede jeg en ekstrem flot vintagebutik i Rive Gauche-området. Jeg gik derfor ind i butikken, og fortalte at jeg var interesseret i en ny rem til mit Memovox.

Aldrig i mit liv er jeg blevet hintet så meget til, hvor dårligt mit ur var, og ovenikøbet blev det gjort på den meste franske facon af kvinden, der ekspederede mig.

Hun sagde fx: ’Det ur ser vi ikke ret mange af i Paris, fordi doublé-urene mest blev eksporteret til Norden’. Og hun begyndte også at nævne, at kronerne jo heller ikke var ægte.

Nå, men så skulle jeg jo så have den her rem. Jeg blev så spurgt til, om jeg gerne ville have remmen i krokodilleskind, hvilket jeg svarede ja-tak til.

Efter at de havde sat remmen på uret, skulle jeg op til kassen og betale, og da jeg kommer op til kassen, fortæller ekspedienten, at det koster 2500 kroner for en rem i krokodilleskind.

På det her tidspunkt var jeg blevet ydmyget så meget, at jeg ikke følte, at jeg kunne stå i butikken og sige: ’Er du komplet sindssyg?!’, så jeg valgte simpelthen at betale og skynde mig ud af butikken,” fortæller Frederik Cillius.

Du kan lytte til det nye afsnit af ’Watch Me’ helt gratis på alle podcastplatforme. Og hvis du foretrækker levende billeder, kan du også se med på vores YouTube-kanal, hvor hele afsnittet ligger som film:

Watch Me

Brian Lykke er vært på podcasten ’Watch Me’, der kredser om ure og alt nørderiet bag. I første afsnit er gæsten komiker Thomas Warberg, og i det efterfølgende program kan du høre Nicklas Bendtner dele sine bedste ur-historier og ur-erfaringer.

Lyt til 'Watch Me' helt gratis på alle podcastplatforme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Watch Me og Ure