Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Se Maradonas penis på Refshaleøen: Nu går der sport i kunsten

Foto: Nina Buth Olsen

Se Maradonas penis på Refshaleøen: Nu går der sport i kunsten

Hvorfor er det interessant for kunsten at blande sig med sporten? I det nye afsnit af Sidelæns taler vi med direktøren fra Copenhagen Contemporary, Marie Nipper, om udstillingen ’Art of Sport’.

Sidelæns er i denne uge hoppet på cyklen og er kørt ud i byen. Vi har sat kursen mod Refshaleøen.

Her ligger det imposante og stærkt undervurderede udstillingsrum Copenhagen Contemporary, og her har man netop åbnet udstillingen ’Art of Sport’.

Udstillingen indeholder alt fra en gigantisk skulptur af Maradonas penis og sorte mænd, der knæler til malerier af cykelryttere. Her er videokunst om George Best, en installation af en pub, mens Mexico slår Brasilien 17-0 på storskærm, og meget meget mere.

Man har fået verdenskunstnere som Jeff Koons, Elmgreen og Dragset og Jean Luc-Godard med som bidragydere. Det handler om sportens heltedyrkelse, idolisering og politiske slagsider. Og til at tage imod os har vi lavet en aftale med Marie Nipper, der er direktør på Copenhagen Contemporary.

Vi har bl.a. talt med hende om, hvorfor det er interessant for kunsten at blande sig med sporten, hvordan man opsætter en udstilling og hvilket kunstværk hun selv drømmer om at have hængende derhjemme.

Du kan høre hele samtalen i det nye afsnit af Sidelæns, som du kan lytte til øverst i artiklen her eller der, hvor du ellers finder dine podcasts.

 

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg