Der er et helt nyt afsnit af Euromans populære podcast ’Arbejdstitel’ i æteren. Dermed er der også tid til det faste segment Overvurderet/Undervurderet, hvor de to værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné giver deres ufortyndede mening om fænomener og emner, som lytterne sender ind.

Forud for dette afsnit har den faste lytter Simon skrevet ind. Han vil gerne vide, om det er overvurderet eller undervurderet at farve sit hår som mand. Kristoffer lægger ud med et forsøg på at klarlægge forskellige mulighedsrum:

”Der findes jo forskellige genrer af hårfarvning. Der findes den situation, hvor man er gråhåret, men in denial, og derfor farver det tilbage til ens normale, gamle hårfarve. Det, synes jeg, er latterligt. Der skal man stå ved, at man er ved at blive gråhåret.”

Og så er der dem, der afbleger håret.

”Det, synes jeg, er ret sjovt. Dem kan jeg godt blive lidt misundelig på, når jeg ser dem,” siger Kristoffer. For han har ikke selv modet til at gøre det.

”Men jeg gad godt. Fordi det synes jeg er ret fedt at gøre. Jeg er blevet for gammel og for konform til at gøre det.”

Og så er der den sidste type: dem, der går planken helt ud og farver deres hår lyserødt eller grønt.

”Frank Ocean har et pladecover, hvor hans hår er grønt,” fortsætter Kristoffer. ”Det, synes jeg, er sindssygt fedt. Også fordi det signalerer, at man lever et liv, hvor man vitterligt ikke skal give en fuck for nogle mennesker. Der er ingen forretningsforbindelser eller chefer i dit liv, der skal blande sig i, hvordan dit hår ser ud.”

Medvært Oliver Enné er i vid udstrækning enig, og således nærmer de sig en konklusion og en afrunding på Simons spørgsmål. Ja, det er faktisk undervurderet at farve sit hår som mand, så længe det ikke er for at skjule, at du er ved at blive gråhåret. Der skal du lade naturen gå sin gang og ikke kæmpe imod. Dog er der en enkelt undtagelse.

”Og det er, hvis man farver det gråt. Hvis du er ved at blive en lille smule gråhåret, og så bare farver det helt gråt. Som for at sige: ’Biologien vil nu have, at jeg skal være gråhåret. Den overhaler jeg lige.’”

Således oplyst. Farv dit hår, og få mere kulør på tilværelsen. Og farv det endelig gråt, hvis du er ved at blive gråhåret.