Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Derfor skal du aldrig drikke vand på flyet ifølge flypersonalet

Foto: Getty

Derfor skal du aldrig drikke vand på flyet ifølge flypersonalet

En god undskyldning for at drikke et glas vin i stedet.

Når madvognen kommer trillende ned gennem midtergangen i flyet fyldt med mad og drikkevarer, er det fristende at bede om et glas gratis vand fra hanen til at slukke den tørst, der melder sig før eller siden, særligt på længere flyvninger.

Men næste gang bør du måske droppe postevandet og i stedet købe en vand fra flaske eller noget helt tredje på flyveturen. En anonym stewardesse fortæller til Business Insider, at flypersonalet ikke selv rører vandet, fordi det kan være fyldt med bakterier.

”Flypersonalet vil ikke drikke varmt vand på flyet. De drikker heller ikke kaffe og ej eller te (som er brygget på vandet, red.),” siger stewardessen til erhvervsmediet.

Det skyldes ifølge flypersonalets fagforening i USA, The Association of Flight Attendants (AFA), som Business Insider har været i kontakt med, at selv om der er regler for, at flyselskaberne skal rense vandtanken på flyet, er der ikke særligt strenge restriktioner på, hvor tit de skal gøre det. Og AFA mener ikke, at reglerne bliver håndhævet tilstrækkeligt.

AFA’s bekymring bakkes desuden op af en undersøgelse fra den amerikanske miljøstyrelse EPA, der viser, at 12 procent af de amerikanske flyselskaber havde testet positivt mindst én gang for coliforme bakterier, som normalt findes i afføring.

Det må siges at være en god undskyldning for at unde dig selv et glas vin eller en cola, næste gang du flyver.

LÆS OGSÅ: Flyselskab dumper priserne: Nu kan du flyve til USA og Canada for 555 kroner

LÆS OGSÅ: Bali er verdens bedste rejsedestination ifølge turisterne selv

LÆS OGSÅ: 11 grunde til at Beirut bør blive din næste feriedestination