Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Selfie stick Milano

Foto: Getty

Milano forbyder selfie sticks, food trucks og glasflasker

I den norditalienske by er de trætte af turist-selfies og skrald i gaderne.

Hvis du planlægger en tur til den norditalienske storby Milano i den nærmeste fremtid, kan du godt lade din nyindkøbte selfie stick blive hjemme. Og hvis du drømmer om at spise italienske snacks fra en food truck eller drikke læskende lemonade på glasflaske på en af byens pladser, må du tro om igen. 

For i Milano er alle tre ting netop blevet forbudt af bystyret for at bekæmpe skrald og ”anti-social” opførsel fra både turister og lokale. Det skriver thelocal.it. Reglerne gælder i området mellem Piazza XXIV Maggio, Gorizia Avenue, Via Codara, Cantore Square og Gabriele D'Annunzio Avenue.

I første omgang vil reglerne udelukkende gælde om sommeren, og derfor løber forbuddet kun frem til 13. august, men med mulighed for forlængelse, hvis bystyret finder det nødvendigt. Milano følger i hælene på en række andre italienske byer, der også har problemer med affald og turister, som har indført lignende forbud.

I Firenze annoncerede bystyret i maj, at man ville spule trinnene foran byens kirker ved frokosttid for at afskrække turister fra at spise og efterlade skrald ved de populære turistattraktioner. Og i Rom er det blevet forbudt at drikke alkohol udendørs om datten, ligesom det ikke længere er tilladt at spise og drikke ved hovedstadens mange berømte fontæner.

LÆS OGSÅ: Flyselskab udgiver stjernespækket sikkerheds-video, så de er sikre på, at du følger med

LÆS OGSÅ: Bo som en baron: Pablo Escobars strandvilla er lavet om til luksushotel

LÆS OGSÅ: Bali er verdens bedste rejsedestination ifølge turisterne selv