Det har gået verden rundt den seneste uge. Amazonas brænder. På diverse sociale medier har billeder af en brændende regnskov floreret og ofte i sammenligning med branden i den ikoniske franske kirke Notre Dame. Da kirken tidligere på året stod i brand, stod rigmænd i kø for at donere penge til genopbygningen af bygningen.

Helt det samme kan ikke siges om katastrofen i Amazonas. Selvom billeder på Instagram skaber opmærksomhed, så er der ikke mange penge i likes. Men nu har den første rigmand meldt sig på banen for at hjælpe regnskoven i Amazonas.

Skuespilleren Leonardo DiCaprio giver nemlig millioner til brandslukningsarbejdet. Det oplyser han på Twitter.

Pengene kommer fra skuespillerens fond Earth Alliance, der er skabt for at hjælpe naturen. De har oprettet en nødfond, Amazon Forest Fund, der skal ’give ressourcer til den oprindelige befolkning, der arbejder for at beskytte den biologiske mangfoldighed i Amazonas mod brandene’.

Antallet af skovbrande er steget kraftigt. I år er der registreret over 73.000 skovbrande i Amazonas, og det er næsten dobbelt så mange som sidste år. Det viser tal baseret på satellitovervågning i Det Nationale Institut for Rumforskning (INPE).