Asger på to meter vejede kun 60 kilo: ”Jeg havde udsultet mig selv så meget, at jeg næsten var gennemsigtig” scroll-down

Asger på to meter vejede kun 60 kilo: ”Jeg havde udsultet mig selv så meget, at jeg næsten var gennemsigtig”

Spiseforstyrrelser og et overdrevet fokus på træning og sund kost er langt fra noget, der kun rammer kvinder. Det ved Asger Tobias Brodtkorb alt om. Den to meter høje mand vejede for få år siden blot omkring 60 kilo. I dag er han ude på den anden side og kæmper for at nedbryde tabuet om mænd og spiseforstyrrelser.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Samfund Euroman

Som 16-årig blev du syg med en spiseforstyrrelse. Hvad skete der?

”Jeg led af ortoreksi, hvilket i bund og grund er en afhængighed af sundhed. I begyndelsen stoppede jeg med at spise kulhydrater, fordi jeg havde læst på nettet – hvor du virkelig kan lære dig selv en hel masse, som ikke nødvendigvis er sandt – at kulhydrater var usunde.

Dernæst skar jeg al fedt i min mad væk, fordi jeg gerne ville have en sixpack. Det skulle også være sundt at drikke tre liter vand om dagen, læste jeg. Så jeg drak syv. Og jeg spiste aldrig noget efter klokken 18.

Med tiden blev det mere og mere ekstremt, fordi jeg ikke selv kunne se, hvad min stramt doserede kost og de enorme træningsmængder gjorde ved min krop. Samtidig med spiseforstyrrelsen kom så en træningsafhængighed.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmark, Mad og Sygdom