Lige siden det blev offentliggjort, at Donald Trump stillede op som kandidat til det amerikanske præsidentembede, har han formået at skabe overskrifter i medier verden over - ofte grundet sine skarpe udtalelser og sin tendens til at trykke lidt for hurtigt på ‘tweet’-knappen.

Efter en række uheldige sager som ‘grab her by the pussy’-hændelsen og ‘rocket man’-episoden troede nogen næppe længere, at præsidentens gøren og laden kunne overraske. Journalisten Jonathan Swan fra Axios har dog netop fået fingrene i Trumps private arbejdskalender - og man skulle næppe tro, at den tilhørte den amerikanske præsident.

Ifølge Swan adskiller Trumps private kalender sig markant fra den offentlige, som blandt andet medierne får indsigt i. Hvad der særligt falder i øjnene her, er, at Trump i sin private kalender flere gange dagligt har længerevarende tidsrum kaldt ‘leder-tid’, som han ifølge Swan mestendels bruger på at se nyheder, lave telefonopkald og gennemgå sit Twitter-feed.

Behovet for opringninger og læsning af tweets virker endnu mere absurd, da Swan sætter Trumps alenetid i perspektiv ved at følge ham i en dag. Her starter Trump sin dag klokken 11, hvor han har sit første møde med personalechefen John Kelly. Hen over dagen har Trump hele tre tidsperioder med ‘leder-tid’ fordelt på i alt to og en halv time, hvilket udgør en relativt stor bid af hans omtrent fem timer lange arbejdsdag, som han afslutter klokken 16.15.

Ifølge Swan lagde Trump sit præsidentembede ud med at have en mere ‘professionel’ kalender, hvor han startede tidligt om morgenen og ofte fortsatte til ud på aftentimerne. Med tiden er Trump dog begyndt at møde senere ind og tage fri tidligere og bruger dermed mindre end otte timer om dagen på sit arbejde - oftest fra klokken 11 til klokken 18. Det kan altså godt være, at han er USA’s præsident, men Trump af tilsyneladende opsat på at nyde godt af at være i pensionist-alderen alligevel - blandt andet ved at sove så længe, som han lyster.

Det Hvide Hus har kommenteret på sagen, og pressesekretær Sarah Huckabee Sanders skriver i en officiel udtalelse, at Trump er en hårdtarbejdende præsident - i hvert fald det meste af tiden:

“Præsidenten er en af de mest hårdtarbejdende personer, jeg har set, og lægger mange timer og lange dage i sit arbejde næsten alle ugens dage året rundt.”

LÆS OGSÅ: Dansk journalist: Trump kostede mig et venskab

LÆS OGSÅ: Fri os for mere ’Trumpsplaining’