Donald Trump – mangemilliardær, forretningsmand, republikansk præsidentkandidat, indehaver af USA’s måske mest omdiskuterede hårpragt – savner ikke opmærksomhed fra hverken medierne, kvinderne, eller brugerne på de sociale medier.

Uge efter uge bader den 69-årige amerikaner sig i mediernes spotlight på grund af noget han enten gjort, eller især på grund af noget han har sagt eller skrevet. 
Modsat den tidligere republikanske præsidentkandidat John McCain, der i forbindelse med sit kandidatur i 2008 indrømmede, at han ikke vidste, hvordan man bruger internettet, er Donald Trump en ivrig bruger af især Twitter.

LÆS OGSÅ: Kommunikationspletskud: Se CIA's første tweet

Hans twitter-profil, som har mere end 3,2 millioner følgere og 26,800 tweets på bagen, er så ofte grund til overskrifter i de amerikanske medier, at de ikke længere skriver om Trumps mest skandaløse udtalelser i år, men om Trumps mest skandaløse udtalelser de sidste to uger.

”Trump er først og fremmest en skrupelløs populist og ditto forretningsmand," fortæller Annegrethe Felter Rasmussen, der dækker amerikansk politik som udenrigskorrespondent i Washington, D.C. 

"Når han alligevel får stor tilslutning som politisk kandidat, selvom han ingen erfaring har, så er det primært fordi han er kendt på grund af sit talk show og sine hyppige medieoptrædener – han har høj name recognition, som de siger i USA, og det er meget værd i et kæmpemæssigt land som USA, hvor man skal nå ud til mere end 320 millioner borgere,” 

Senest kom den republikanske præsidentkandidat i vælten, da han i juni kaldte mexicanske immigranter for kriminelle, stofmisbrugere og voldtægtsforbrydere i den tale, hvori han offentliggjorde sit præsidentkandidatur. 

De racistiske udtalelser fik adskillige af Trumps forretningspartnere – blandt andet NBC, hvor han har haft et talkshow, stormagasinet Macy’s, og den spanske tv-kanal Univision – til at bryde alle forbindelser til mangemilliardæren.

Alligevel ligger Trump fortsat solidt i meningsmålingerne, der måler populariteten på de mange republikanske præsidentkandidater. Det er der ifølge eksperterne primært én grund til – at al opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed:

"Der vil altid være en betragtelig del af vælgerkorpset, der ikke har noget imod at få den indre svinehund luftet. Samtidig bidrager bemærkningerne til indtrykket af, at han blot siger det, mange tænker. Endelig skal man jo heller ikke underkende, at der jo vitterligt er problemer med immigrationspresset især fra Mexico. Det er en nøje gennemtænkt højrepopulistisk strategi; at angribe reelle problemer med ekstreme budskaber. Det giver en følelse af, at her har vi 'handlingens mand' frem for alle de politisk korrekte langsnakkere i Washington," fortæller Annegrethe Felter Rasmussen.

”Vælgerne mener, at han er ærlig, at han siger tingene, som de er – ’I tell it like it is, som han selv siger,” fortæller Annegrethe Felter Rasmussen.

Hun mener dog alligevel, at hans sejrsgang i meningsmålingerne over feltet af republikanske præsidentkandidater er kortlivet.

”Selvom det engang imellem virker sådan, så er USA heldigvis ikke en tegneserie. Underholdningsværdien er høj, men Trump kommer ikke til at vinde primærvalget eller lede i meningsmålingerne, når det først går løs for alvor,” siger udenrigskorrespondenten.

LÆS OGSÅ: Det synes fem udenlandske korrespondenter om København

Vi har samlet en række af Trumps mest skandaløse citater. Vi ved ikke, om det er Trumps mest skandaløse kommentarer nogensinde – der er for mange til, at redaktionen kan tjekke dem på en arbejdsdag – men vi ved, at de er underholdende.

Det værste ved Trump er, at hans hår ikke er det værste, som de siger på Twitter.

Om det så vidt vides demokratiske præsidentvalg i 2012:Om sin politiske indflydelse:

Om klimaforandringer:


Om forretningskvinden Arianna Huffington:

Om mexicanske immigranter:Om sig selv:
Om Katy Perry (som han tilsyneladende føler stærkt for):
Hvortil Russel Brand svarede:Om Robert Pattison og Kristen Stewarts forhold (og de Miss Universe-piger, han sponsorerer):
LÆS OGSÅ: Er Russel Brand afsløret som hykler?

LÆS OGSÅ: Dansk Miss World-deltager: "Jeg havde oprindelig en forestilling om, at Trump var en lidt slesk type, men han var sød at tale med og helt nede på jorden"

LÆS OGSÅ: 50 Cent er (ikke) konkurs