Middelhavets flygtninge skriver gribende beskeder på deres redningsveste

Middelhavets flygtninge skriver gribende beskeder på deres redningsveste

"Mit navn er Abdi. Ring til dette nummer. Hun er min mor."

Sådan står der på en redningsvest, der har tilhørt en af de 15.000 bådflygtninge, som foreningen Læger Uden Grænser har reddet i løbet af de seneste godt tre måneder.

Denne slags meddelelser er langtfra ualmindelige i disse tider, hvor sidste hilsner, digte og kontaktoplysninger bliver skrevet på mangen en redningsvest.

Det skriver Læger Uden Grænser i et åbent brev til Europas statsledere. 

Samtidig har foreningen i løbet af de sidste dage overrakt redningsveste til alle kontinentets statsledere som et led i en kampagne, der skal få EU til at finde en løsning på de strømme af mennesker, der lige nu på illegal og ofte hasarderet vis forsøger at få foden på Europæisk grund.

Ifølge Læger Uden Grænser bør Europas ledere legalisere trafikken og hjælpe med at finde sikre trafikårer og effektiv behandling af asylansøgninger til de mennesker, der uundgåeligt vil blive ved at strømme til.

"Den eneste måde Europa kan forhindre, at krisen på dets territorium forværres, er ved at erstatte smuglerne med et sikkert, lovligt og gratis alternativ," skriver Joanne Liu, international præsident for Læger Uden Grænser.

Her kan du se en dansk repræsentant for foreningen fortælle, hvorfor vores egen statsminister også har modtaget en redningsvest.


LÆS OGSÅ: En helt almindelig mand tager til København: "Jeg havde brug for at genopfinde mig selv"

LÆS OGSÅ: Flygtninge-digt: "Nu er det nok små danskere"

LÆS OGSÅ: Martin fortalte om sit vilde liv på en yacht - er nu truet med fyring: "Jeg skal sørge for, at du er færdig i branchen"

Se, hvad vi ellers skriver om: Flygtninge