Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Vridsløselille Fængsel

Se billederne af det forladte Vridsløselille Fængsel

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff, der er specialister i forladte steder, har besøgt Egon Olsens gamle fængsel, som nu er sat til salg.

Det er et sted, alle gerne vil ud fra. Men alligevel er det mærkeligt at se et fængsel helt tømt for fanger. Vridsløselille Fængsel har for længst lukket den sidste fange ud i friheden, og det står nu tomt tilbage, indtil en ny ejer rykker ind.

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff har besøgt fængslet og har skudt denne særlige billedserie. De to har rejst i mere end 10 lande og har lavet fem bøger om forladte steder rundt om i verden. Deres seneste bog handler om danske hjem. Og nu har de så også besøgt det danske fængsel, som staten for få dage siden overdragede til Freja Ejendomme med henblik på at sælge det.

De fleste kender fængslet fra Olsen Banden-filmene, hvor Egon Olsen i starten af alle filmene kommer ud i friheden, blot for at ende bag selvsamme tremmer igen i slutningen. Men faktisk har fængslet en endnu længere historie. Det blev første gang taget i brug i 1859, hvor fangerne var isoleret døgnet rundt for at give dem tid til at angre deres synder.

Isolationsprincippet blev holdt langt op i 1900-tallet. Hvis fangen skulle færdes uden for cellen, skulle han bære en maske for at forhindre ham i at blive genkendt af de andre fanger. Ellers er fængslet også kendt for den store fangeflugt i 1995, da en gummiged bragede ind i ringmuren. En flugt, hvor det lykkedes 13 fanger at flygte, hvilket gik verden rundt.

Her kan du se alle billederne fra det forladte fængsel. Se mere til Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs arbejde her.

f21.jpg

f20.jpg

f19.jpg

f18.jpg

f17.jpg

f16.jpg

f15.jpg

f13.jpg

Untitled-14.jpgf12.jpg

f11.jpg

f10.jpg

f9.jpg

f8.jpg

f7.jpg

f6.jpg

f3.jpg

f1.jpg