Man skulle tro, at sex blev bedre og bedre, jo mere man dyrkede det med den samme partner. Men ifølge en ny finsk undersøgelse er det modsatte tilfældet, skriver Esquire.

Konklusionen på undersøgelsen er, at kvinders seksuelle tilfredshed er afhængig af ’partnerspecifikke faktorer’. Det vil sige, det er af stor betydning, om en kvinde er single, eller om hun har været i et forhold længe, når spørgsmålet falder på, hvor gode hendes orgasmer er – og om hun overhovedet får nogen.  

Og det er de langvarige forhold, der scorer lavest, og singlelivet, der scorer højest, når kvinderne skal vurdere, hvor tilfredse de er med soveværelsesudskejelser.  

Forskere fra to finske universiteter har fulgt 2173 kvinder, der var i forskellige forholdskonstellationer, i en syvårig periode. Her brugte de det såkaldte ’Female Sexual Function Index’ til at vurdere, hvor seksuelt tilfredsstillede kvinderne følte sig.

Med menneskeord målte de på orgasmer, begær, liderlighed, tilfredsstillelse og om kvinderne havde ondt i forbindelse med sex. Kvinderne svarede på et spørgeskema om sex og rangerede de førnævnte faktorer i 2006, og det samme gjorde de i 2013.

Det var singlekvinderne, der havde oplevet den største positive fremgang i forhold til hurtigt at nå klimaks og se måner og stjerner. De kvinder, der havde skiftet fra nået at være i to længerevarende forhold på de syv år, havde opnået en lille fremgang i deres orgasmer.

Og i modsætning til singlekvinderne, så følte kvinderne, der havde bibeholdt den samme partner i perioden, sig mindst tilfredsstillet.  

Måske det skal læses som en opsang, til alle os i et forhold om at lige at prøve lidt hårdere. 

LÆS OGSÅ: Kvindelig pornostjerne deler ud af hemmelighederne fra sit arbejde

LÆS OGSÅ: Berlin er måske på vej mod fri marihuana

LÆS OGSÅ: Oplev et betagende nordlys midt i den islandske sommer med LG’s teknologi