To amerikanske brødre opkøbte 17.700 flasker håndsprit. Nu har de doneret dem væk efter massiv kritik
Foto: Getty Images Coronavirussen har lagt butikker verden over øde for desinficerende midler.

To amerikanske brødre opkøbte 17.700 flasker håndsprit. Nu har de doneret dem væk efter massiv kritik

Salgssiderne Amazon og Ebay har bandlyst de to brødre.

Der er typen, der opkøber eftertragtede koncertbilletter for så at sælge dem videre til tarvelig overpris.

Og så er der åbenbart også typen, der opkøber 17.700 flasker håndsprit under en verserende pandemi for at sælge dem videre til tarvelig overpris.

New York Times har mødt brødrene Matt og Noah Colvin, som den 1. marts, efter det første corona-dødsfald i USA, opkøbte netop 17.700 flasker håndsprit.

På en køretur på mere end 2000 kilometer gennem staterne Tennessee og Kentucky erhvervede sig den imponerende mængde. Med den simple ambition at sælge dem online til overpris for øje.

Heldigvis reagerede salgssiderne Amazon og Ebay, hvor Colvin-brødrene forsøgte at afsætte deres hamstrede spritlager, hurtigt og forbød dem at sælge til overpris.

Senere blev deres konto helt lukket, og nu har det spekulative makkerpar såmænd doneret to tredjedele til en lokal kirke, mens Tennessees rigsadvokatkontor har givet den sidste tredjedel til nabostaten Kentucky, hvor de Matt og Noah altså også havde rippet hylderne.

Rigsadvokaten har desuden startet en efterforskning, der kan munde ud i en bøde på 1000 dollar for at presse priser op i en nødsituation.

Men faktisk var alt det her slet ikke meningen, fortæller Matt Colvin (grædende) til New York Times.

”Det har aldrig været min intention at holde nødvendige medicinske forsyninger væk fra dem, der har brug dem,” siger han.

Nå okay, så.

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona-virussen