Det skorter ikke på brandmænd i de danske farvande sidst på badesæsonen, og det kan gøre ualmindeligt ondt at svømme ind i de lange brændtråde, som de røde gopler er udstyret med.

Hvis du kommer i nærkontakt med en brandmand, sprøjter den giftsplinter ind i huden dig – og splinterne er på ubehagelig vis udstyret med modhager, der gør det sværere at slippe af med den svidende og brændende fornemmelse på huden. Det er derfor vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis du bliver ramt.

Vi kan starte med at slå en gammel skrøne ihjel: Det hjælper ikke at tisse på det. Til gengæld kan du forsøge at rense området med havvand for at få den værste smerte til at forsvinde hurtigst muligt. Hvis havvandet ikke hjælper, kan du forsøge at skrabe giftsplinterne væk. Brug fx dit dankort, skrab i én retning og tør kortet af i håndklædet efter hvert strøg, så du ikke smører splinterne tilbage på huden igen.

Hvis du er så heldig at bade i nærheden af dit sommerhus, kan du også hælde eddike på det ramte område for at dulme smerten.

Husk: Ring 112, hvis du får symptomer som åndenød, muskelkramper og opkast.

Sommeravis1.jpg

Denne artikel er bragt i Euromans Sommeravis

På Euroman fejrer vi sommeren med en gratis Sommeravis. Vi har kørt, svømmet, spist, drukket og hilst os vej langs hele nordkysten. Resultatet er en inspirerende guide til et veloplagt liv, hvor sanserne er slået ud og indtrykkene står i kø. Avisen er skabt med udgangspunkt i magasinets begejstrede, nysgerrige ånd, og stiller skarpt på sommerlivet med et særligt blik på Nordsjælland. Den udkommer med Euroman og Eurowoman i juli måned, og bliver derudover omdelt til sommerhuse og via turistinformationer, minigolfbaner, iskiosker, fiskehandlere og alle de andre steder, din vej går forbi i sommerlandet. Og den er helt gratis.