Ole Gunnar som fast United-træner?

Manchester United fik endelig brudt deres sejrsrække efter otte sejre i træk men spørgsmålet er efterhånden, om de ikke har fået sig en ny, permanent cheftræner? Norske Ole Gunnar Solskjær har gjort det over alle forventninger i sin interim-rolle i United, og man må spørge sig selv, om man kan gøre ret meget mere end at vinde stort set alle de kampe, man spiller for at anbefale sig selv som permanent træner?

Hvis den lille, rare nordmænd når top 4 og slår PSG i Champions League – Neymar er ude af begge opgør – må det være svært for Uniteds ledelse at gøre andet end at ansætte Solskjær permanent. Men man prøver nok alligevel at hente Mauricio Pochettino for flere penge end et middelstort afrikansk lands bruttonationalprodukt.

Juventus tabte!

I det hele taget skete der meget interessant i kvartfinalerne af Coppe Italia. Juventus tabte fx en fodboldkamp! Det har de endnu ikke gjort i 21 forsøg i Serie A. Men onsdag aften slog Atalanta, som FC København slog ud af Europa League-kvalifikationen, Juventus 3-0.

Duvan Zapata, der scorede ét mål i de første 13 runder af Serie A, scorede to af målene. I de sidste otte kampe i Serie A har han lavet 14 mål og deler nu topscorertitlen med Cristiano Ronaldo. Colombianeren er i relativt god form.

Juventus, der havde vundet the double i Italien de sidste fire år, er altså ude af pokalturneringen. Til gengæld er Lazio stadig med. De slog nemlig Inter efter straffesparkskonkurrence og skal nu møde Milan, der slog Napoli ud, i semifinalen. Danske Riza Durmisi kom på banen de sidste 40 minutter af kampen og nåede at brænde et straffespark i straffesparkskonkurrencen. Heldigvis for ham vandt Lazio altså alligevel.

Liverpool og City snublede

Da Manchester City helt sensationelt tabte 1-2 i Newcastle tirsdag aften, kunne Liverpool med en sejr komme syv point foran City ved en sejr over Leicester. Det vil sige, at man kunne tabe to kampe og stadig blive mestre. En stor mulighed for Liverpool.

Det startede fint, da Mané scorede efter tre minutter, og danske Kasper Schmeichel måtte præstere en klasseredning for at holde Firminos flotte forsøg ude et par minutter senere. Herefter gik Liverpool i stå, og Leicester havde allerede haft en kæmpechance, da de udlignede lige inden pausen.

Så forventede man et stormløb efter pausen, men det udeblev fuldstændigt, og selvom Liverpool blev snydt for både straffe og rødt kort til Leicester, var det uafgjorte resultat helt i orden. I stedet for at komme syv point foran City, måtte Liverpool nøjes med fem.

Men det værste for Liverpool-fans var, at Liverpools spil igen var helt fastlåst og idefattigt. Sidste sæsons cirkusfodbold henover isen med et væld af offensive trusler er nærmest helt forsvundet. Kun 5-1-nedslagtningen af et meget sølle Arsenal-hold i julen har været anderledes. Liverpool støtter sig til en stærk defensiv, der ser mere og mere vakkelvorn ud, og så håber man, at Salah eller Mané kan lyne en enkelt gang eller to og afgøre sagerne.

Med hiv og sving og en del held har det fungeret indtil nu, men der er altså 14 kampe igen, og Liverpool kan næppe fedtspille sig til titlen. Træner Jürgen Klopp må rive sig i håret over sine spilleres formnedgang, men hvordan frigør man elleve nervevrag, der er tæt på at vinde et historisk mesterskab? Og hvad sker der, når Liverpool om et par uger skal møde Bayern München i Champions League? Eller på mandag, når de spiller mod nedrykningstruede West Ham?

Da Simon Kjær mødte Lionel Messi

Simon Kjærs Sevilla havde vundet 2-0 på hjemmebane over Barcelona og stod derfor med pæne kort på hånden, da de onsdag skulle en tur til Camp Nou for at for at forsvare den føring i Copa del Rey. Men Barcelona vandt 6-1 og er dermed i semifinalen. Cifrene snyder faktisk en smule, fordi Sevilla i en lille halv time ved 1-4 kun skulle score en enkelt gang for at gå videre. Men i stedet sluttede Suarez og Messi af med to mål i 89. og 90. minut, og 6-1 er bare nogle grimme cifre at tage hjem til Sevilla med.

Simon Kjær spiller allerede lørdag aften mod Celta Vigo i et danskeropgør. Pione Sisto og resten af Celta Vigo er en del af det meget store nedrykkerfelt i La Liga, og Sevilla skal helst vinde for at holde fast i top 4.

Karsten Krogh kommenterer La Liga og Serie A på Strive Sport og har skrevet om international fodbold i en årrække.