Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

FCK

5 ting vi lærte om fodbold i påsken

FCK vinder på erfaringen, Chelsea står overfor interessant sommer, og Jores Okore skal lære at tælle til 10 - hurtigt.

Du vinder ikke noget med børn

Den overskrift er naturligvis en reference til Liverpool-legenden Alan Hansen, der i 1995 affejede enhver snak om, at Manchester United og deres ’Class of ’92’ skulle kunne vinde noget som helst, hvorefter Beckham, Neville-brødrene og resten af holdet alligevel tog Premier League-titlen.

Nu var der også et par spillere på holdet, der ikke ligefrem var ”kids”, såsom en fransk kong Eric og de to skrækindjagende typer Roy Keane og Peter Schmeichel.

Det var ikke rigtig tilfældet for FCN i Parken, og selvom slutspillet bestemt ikke er ovre endnu, så var det rutinen, der vandt for FCK. Først med et snedigt fald af Federico Santander på Mikkel Damsgaard, der busede for hårdt på i en duel, og dermed inkasserede sit andet gule kort på få minutter – og dernæst i alleryderste overtid, hvor FCK’s konstante pres medførte sin sidste sekunds-scoring af – Federico Santander.

 

Det er forståeligt nok, at Kasper Hjulmand slog syvmile-blikket på efter scoringen, for det kan snildt få betydning for, hvor bronzemedaljerne havner.

Men derfor behøver man ikke at opføre sig som et, selvom man har vundet…

 

Det kan da godt være, at Ståle Solbakken har en pointe i, at FCK vil være bedre rustet til at hive point i land til dansk fodbold, når der skal spilles europæisk efter sommerferien. Men selvom Solbakken har samme frisure som en baby, så er det svært at se, at det skulle være nødvendigt at komme med sådan en udtalelse lige efter sejren over FCN.

Man kan passende som FCK-tilhænger smide noget med positiv arrogance ind her, og det kan godt være, at det passer fint ind i den norske træners selvopfattelse, at man bare siger tingene ”som de er”.

Man kan dog også vove den påstand, at det for dansk fodbold vil være bedre at få FCN’s hypertalentfulde ”ynglingehold” ud at spille i Europa og få noget hår på brystet der.

I de fleste andre danske klubber vil man nok uanset hvad hellere undvære et par koefficientpoint til dansk fodbold i kølvandet på sådan en retorik. Det er mangel på respekt for FCN’s præstationer hidtil i denne sæson, så hvis de ender med at tage tredjepladsen har de bare at flå nogle resultater hjem nu.

Chelsea-nederlag til Spurs kan få større betydning end bare CL

 

Christian Eriksens dybvandsbombe af et langskud til udligning i kampen imod Chelsea endte med at være vendepunktet for Spurs, der vandt for første gang på Stamford Bridge i hele Eriksens levetid. Samtidig blev et sekspoints-opgør til en ren nedtur for Antonio Conte og Chelsea, der nu – kynisk betragtet – er ude af ræset om Champions League-pladserne.

Da de også røg ud af årets turnering til FC Barcelona, så står den nu på Europa League i næste sæson, og det kan blive en dyr omgang for de forsvarende mestre, der står over for mulige kontraktforlængelser med især de to, belgiske superstjerner Eden Hazard og Thibaut Courtois. De mangler ikke ligefrem bejlere, og især en 27-årig Hazard vil nok føle, at han er for god til at spille på sekundaniveau i Europa næste sæson.

Derudover vil Antonio Conte nok heller ikke se synderligt frem til en tur i Europa League (forudsat at han overhovedet regner med at være i klubben længere end til sæsonens afslutning), og kombineret med en længere række spillere, der nærmer sig sidste udløbsdato kan Chelsea se frem til et meget interessant transfervindue til sommer.

Massimiliano Allegri bliver spået på vej, selvom det måske ikke er det mest logiske valg netop nu, men om ikke andet, så får han sig da en udfordring af de større, hvis han ender med at tage over. Man kan dog også godt forestille sig, at europæisk fodbolds mest ekspressive øjenbryn, Carlo Ancelotti, der er ledig på markedet, vil kunne trækkes tilbage til sin tidligere klub.

AGF er et mulehår fra at være reddet i Superligaen


Det siger en del om AGF’s sæson, at Tobias Sana stempler ind med et hattrick netop nu. Svenskeren er ikke lige præcis kendt som nogen målkonge, og at han med seniorkarrierens første hattrick redder en særdeles sikker sejr i land for AGF imod Hobro er klassisk AGF – ret ulogisk. 

Ikke desto mindre er det facit, og dermed kan AGF med en sejr over lokalrivalerne fra Silkeborg stort set vide sig sikre på at undgå nedrykningsspillet, hvilket er en uvant tidlig redning for århusianerne. Og selvom man aldrig skal vide sig for sikker, når det gælder De Hvi’e, så tyder det på arbejdsro for David Nielsen resten af sæsonen.

Det har han ærligt talt også fortjent, for efter al balladen omkring fyringen af Glen Riddersholm er drevet over, står man tilbage med indtrykket af et hold, der ikke har været så solidt i meget lang tid. I hvert fald ikke siden Peter Sørensen havde succes med mange af de samme dyder som David Nielsen.

Jores Okore skal lære at tælle til ti - hurtigt


Jores Okore er på sin dag en formidabel fodboldspiller, og han var da også AaB’s nok bedste mand, sammen med den brasilianske kantspiller Yann, da nordjyderne fik sig en 0-3 lussing på hjemmebane imod et Brøndby-hold, der ikke behøvede at spille sig ud i anden halvleg.

Men selvom det er nemt at forstå, hvorfor Okore blev vred over Jan Kliments fuldkomment unødvendige ”flæsker” på AaB-anføreren i kampens døende sekunder, så er det alligevel ret dumt – netop som kaptajn og med Premier League-erfaring – at reagere med et endog meget tydeligt los i haserne på Kliment lige efter. Også endda efterfølgende kalde det ”selvforsvar”!

Det er lige lovligt meget streetfodbold for min smag at operere med det begreb, og det må tilskrives et blodtryk, der stadig var ret højt lige efter kampen. Desværre for Kliment, så tyder meget på, at han pådrog sig en alvorlig skade i samme aktion, hvilket aldrig kan være fortjent, uanset hvor meget det gentages på de sociale medier. Det var ikke på grund af Okores spark, heldigvis.

LÆS OGSÅ: Modedesignere vil ind på fodboldstøvlemarkedet

LÆS OGSÅ: Adidas løfter sløret for alle deres udebanetrøjer til VM i Rusland

LÆS OGSÅ: Drux og Flam fra ’Sat Af’: ”Vi møder spillerne i øjenhøjde, mens mange andre journalister forsøger at udstille dem"