Det er en historisk fodbolddag. En dag, som Arsenal-fans har vidst måtte komme før eller siden - og som mange også har efterspurgt på det seneste grundet dårlige resultater.

Efter næsten 22 år i spidsen for Arsenal stopper Arsene Wenger som manager i klubben til sommer. Et år før, at kontrakten stod til at løbe ud. Det har Arsenal netop meldt ud på deres hjemmeside.

“Efter nøje overvejelser og efterfølgende samtaler med klubben, er jeg kommet frem til, at tiden er inde for mig til at træde tilbage. Jeg er taknemmelig for at have haft den ære at tjene klubben i så mange mindeværdige år. Jeg har ledt klubben med fuld engagement og integritet, siger Arsene Wenger.

“Jeg ønsker at takke staben, spillerne, direktørene og fansene, som gør denne klub så speciel. Jeg vil gerne opfordre fansene til at blive ved med at støtte holdet. Til alle, der elsker Arsenal og ærer klubbens værdier - I vil altid have min kærlighed og støtte," fortsætter han.

Wenger kom til Arsenal i 1996 efter at have trænet japanske Nagoya Grampus Eight og fik øgenavnet 'professoren' på grund af hans store runde briller og nørderi omkring taktik. Han forvandlede omgående London-klubben og engelsk fodbold med sin offensive og boldbesiddende måde at spille på.

Arsenal havde i mange år været kendt som 'Boring, boring Arsenal' med blandt andet John 'Faxe' Jensen på holdet, men Wenger formåede at gøre Arsenal til et hold, der pludselig spillede smukt og teknisk bold.

Ind på holdet kom en masse af hans landsmænd. Patrice Vieira, Thierry Henry, Nicolas Anelka og Robert Pirès. Spillere, som Wenger alle udviklede til stjerner. Faktisk peger franskmanden selv på Vieira som hans afløser på posten.

68-årige Wenger er den eneste manager i Premier Leagues historie, der er gået ubesejret igennem en sæson. Det skete for hans 'invincibles'-hold, der vandt ligaen i 2003-04-sæsonen.

Sammenlagt vandt Wenger tre Premier League-titler, syv FA Cups, syv Community Shields og førte Arsenal til én Champions League-finale. En turnering, han kvalificerede klubben til i 19 år i streg.

Han har også stadig chancen for at slutte af med en Europa League-titel, da Arsenal spiller semifinale mod spanske Atletico Madrid.

LÆS OGSÅ: "Jeg spiller i verdens bedste liga og flyver rundt til de fedeste byer i verden. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, da jeg var 14 år gammel"

LÆS OGSÅ: “Go take a shit.”: Var det Gianluigi Buffons sidste ord til dommeren inden CL-udvisning?

LÆS OGSÅ: Derfor spiller Brøndby, FCK og mange andre ikke med langærmede fodboldtrøjer længere