Nyt stadion til AS Roma

Nyt stadion til AS Roma

AS Roma får endelig godkendelse til ny stadion

Et løft til Serie A.

Det har været en god uge for AS Roma. I går kvalificerede de sig til 1/8-dels finalerne i Champions League, og samme aften kunne klubben så annoncere, at de har fået endelig godkendelse til et nyt flot stadion med plads til 55.000 tilskuere.

Mange italienske stadions er nedslidte og utidssvarende, hvilket er med til, at Serie A generelt har mistet terræn i forhold til de andre store ligaer i Europa. I øjeblikket deler klubben Stadio Olimpico med ærkerivalerne Lazio.

”Jeg er så glad, og jeg ved, hvad denne beslutning betyder for hele Rom, for klubbens fremtid og fans – og vi vil give dem det hjem, de fortjener,” sagde klubbens amerikanske præsident James Palotta.

Det bliver også et amerikansk arkitektfirma, Meis, der skal stå for byggeriet, som allerede begynder næste år og forventes færdigt til 2020/21-sæsonen. De fortæller selv, at det vil være inspireret af Colosseum. Der vil også være barer, restauranter, træningsfaciliteter og en Nike-superstore.

Juventus blev i 2011 den første italienske klub, der kom til at eje sit eget stadion.

LÆS OGSÅ: Christian Nørgaard: Den bedste gave jeg har fået

LÆS OGSÅ: I FC Nordsjælland coacher Superligaspillerne de unge: Inspirationen til den specielle ordning kommer blandt andet fra Paul Scholes

LÆS OGSÅ: Mikkel Strøjer fra MLS: ”Superligaklubberne kunne få meget ud af at arbejde mere sammen”

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, Champions League og Italien