Chris Anker Sørensen er ikke glemt, og når Tour de France køres i Danmark, bliver han mindet og hyldet med et gigantisk maleri.

En robot vil tegne Anker Sørensens ansigt på en boldbane i Holbæks Sportsby, og det kommer til at måle hele 40 gange 25 meter og kræve mellem 100 og 200 liter maling.

Initiativtagerne er cykelfansene Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen, der står bag indsamlingen 'For Chris', og robotfirmaet Turf Tank fra Aalborg.

"Vi arbejder med sportsbranchen til daglig, og vi vil gerne være med til at hylde en dansk sportsstjerne. Vi ser det som en god mulighed for at bruge vores teknologi til at gøre noget unikt ved at realisere et kæmpe blikfang. Derfor har vi valgt at hjælpe ildsjælene bag indsamlingen 'For Chris' med at skabe yderligere opmærksomhed omkring deres sag. Vi har valgt at donere alle ressourcer til at gøre dette storslåede projekt til virkelighed," siger CEO i Turf Tank, Mikkel Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Robot tour.jpg

Chris anker 2.jpg

Optegningen vil finde sted 30. juni fra klokken 10.00, og alle er velkomne til at komme og overvære. Det er også håbet, at fransk tv vil filme portrættet, når feltet kommer forbi Holbæk på 2. etape.

"De skal vide, hvor glade vi var i Danmark for Chris, og hvilken landesorg det udløste, da han døde," lyder det fra Dennis Ritter, der er medstifter af indsamlingen 'For Chris' og kommentator på TV 2.

'For Chris' har allerede på tre måneder indsamlet 1,1 millioner kroner. Den første halve million af donationerne overrækkes til Chris Anker Sørensens hustru og døtre, mens de resterende doneres til projektet Børn, Unge & Sorg under Det Nationale Sorgcenter.

Chris Anker Sørensen døde 18. september sidste år i en tragisk ulykke i Belgien, mens han forberedte sig til VM.