David Beckhams vision om at danne et professionelt fodboldhold i Miami er kommet tættere på at blive til virkelighed med købet af en grund, hvor eks-fodboldstjernen vil opføre et stadion.

Beckham har siden 2013 næret en drøm om at få sit eget hold – The Miami Beckham United (MBU)– et hold, som han håber på en dag kan blive det stærkeste i Major League Soccer (MLS), USA’s bedste række, og måske endda på begge amerikanske kontineter.

Men et hold har brug for et stadion, og den tidligere engelske landsholdsspiller har måttet finde sig i afslag på sine ansøgninger om byggeprojekter. Indtil nu, altså, hvor regionen Miami-Dade har givet Beckham lov til formedelst 60 millioner kroner at anskaffe en grund i Miami-bydelen Overtown.

Det skriver Dezeen.com, der ligeledes meddeler, at Beckham har offentliggjort planer fra tegnestuen Populous for, hvordan det 25.000 siddepladser store stadion kommer til at tage sig ud.

 

David Beckham er ikke alene med ambitionerne om at gøre Miami til USA’s vigtigste fodboldby. Med i gruppen af investorer bag MBU er også musik- og tv-entreprenøren Simon Fuller, den bolivianske telekommunikationsmilliardær Marcelo Laure samt Todd Boehly, medejer af baseballholdet Los Angeles Dodgers.

”MBU har sammensat et verdensklassehold af partnere, vi har præsenteret vores vision for, hvordan vi vil konstruere den bedste fodboldklub på de amerikanske kontinenter, og vi har opkøbt grunde nok til at bygge vores stadion. Nu er det på tide, at MLS kommer os i møde og hjælper os med at realisere den fodboldklub, som Miami har ventet på,” udtaler MBU.

Byens politi og brandvæsen har kritiseret ideen om at bygge et stadion, som de mener vil lægge beslag på en for stor del af regionens politi- og brandfolk.

LÆS OGSÅ: Se FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje

LÆS OGSÅ: Arsenal-legenden Tony Adams taler ud om alkohol og nedtur i ny bog

LÆS OGSÅ: Fire røde kort på et minut: Se den russiske pokalfinale opløse sig i masseslagsmål