Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sjofle kampråb

Foto: Getty Images

Sjofle kampråb

Fodboldlandsholdet er ikke alene med "store patter": Her er fem andre sjofle kampråb

Etisk råd skal i dag tage stilling til, om det er i orden, at Christian Eriksen og co. råber "store patter" efter en sejr. Men måske de også burde kigge på "min pik er hård" og "skyd efter bollerne"? Vi har her samlet andre sjofle kampråb:

Det har skabt opsigt og forargelse, at herrerne på det danske fodboldlandshold råber ”hvem var det, der vandt i dag. Det var dem fra Danmark af. Hey hey hey. Store patter.”

I dag skal fodboldens etiske råd tage stilling til, om det er i orden eller om Christian Eriksen og co. bryder med DBU’s retningslinjer.

Men landsholdet er langt fra de eneste, som har sjofle kampråb. Her er fem andre eksempler:

1. Christopher: "Min pik er hård!"

Sådan råber popsangeren med sit band backstage, inden han optræder. 

Du kan se kampråbet her fra DR 3-programmet 'Jeg er Christopher'. Det kommer 1 time og 13 minutter inde i videoen.

Foto: Tobias Selnæs Markussen

2. Suspekt: ”Gi’ mig et J,” ”FISSE!”

Med tekster som "sut den op fra slap" og "lad mig knep dig for din skede spjætter" kommer det nok ikke som et chok, at rapperne fra Vestegnen også har et sjofelt kampråb.

I en stor reportage fra i sommer kom Euroman med Suspekt backstage. Her samlede de sig i en cirkel inden en koncert. De kaldte den ’Circle of Trust’. Med armene om hinandens skuldre råbte de:

”Gi’ mig et J,” startede Emil Simonsen ind i den lukkede kreds. 

”FISSE!” råbte resten samstemmigt retur. 

”Gi’ mig et J.”

”FISSE!”

”Hvad siger det?”

”Deutschland, Deutschland, Deutschland,” råbte de alle sammen til sidst.

Foto: Petra Kleis

3. De finske soldater under anden verdenskrig: "Skyd efter bollerne!"

Kastrationsangst lider de fleste mænd af. Derfor har vi også alle den uskrevne regel om, at vi aldrig går efter 'løgene'. Og det gælder inden for alt. Derfor håber vi virkelig også, at de finske soldater ikke gjorde alvor ud af deres kampråb under anden verdenskrig. "Tulta munille," råbte de ifølge magasinet Wired. Det betyder "skyd efter bollerne". Feje finnere!

Foto: Getty Images

4. Det Brune Punktum: "Klatten skal ind imellem stængerne."

Alright. Det er ikke et kampråb, men stadig en fodboldsang, som det danske fodboldlandshold sang, da de skulle til EM i 2000 i Holland og Belgien. Teksten og nummeret stod satiregruppen Det Brune Punktum for. Den lød blandt andet “klatten skal ind imellem stængerne, sikken en dejlig sport”. Måske var det sangens skyld, at vi var så dårlige til den slutrunde og fik nul point i gruppen?

 

5. FC København: "Store patter!"

Det er altså ikke landsholdet, som har opfundet kampråbet: "Hvem var det, der vandt i dag. Det var dem fra .... af. Hey hey hey. Store patter."

Det vides ikke, hvem der i tidernes morgen stod i et omklædningsrum og kom med den indskudte bemærkning som en anden Robert Dølhus fra 'Langt Fra Las Vegas': "Hvad med noget med patter?'"

Men både FC København og Hobro råber det også. Sikkert mange flere endnu.