Fodbold er følelser. Og nogle gange får følelserne frit løb.

Denne gang er det de vrede følelsler, der er blevet vakt til live i Napoli, efter stjernespilleren og klubtopscorer Gonzalo Higuain har gjort det utilgivelige: Skiftet den blå Napoli-trøje ud med den sort/hvid-stribede hos rivalerne fra Juventus.

Gonzalo Higuain har de seneste måneder været rygtet både til Arsenal og andre topklubber, men tirsdag blev det endeligt, at de forsvarende italienske mestre fra Juventus har indløst Higuain’s frikøbsklausul på svimlende 90 millioner euro (670 millioner kroner).

Derved har Napoli ikke selv haft noget andet valg end at lade angrebsstjernen gå, men det har imidlertid ikke forhindret klubejeren, Aurelio de Laurentiis, i at kommentere på skiftet i stærke og en anelse bitre vendinger.

"Nogle mennesker siger, at det er overdrevet at snakke om forræderi, men jeg mener det modsatte, fordi der er en klar følelse af forræderi i hans (Higuain, red.) valg, fordi den indeholder utaknemmelighed," siger klubejeren til Corriere dello Sport ifølge AFP."

Også Francesco Totti, der om nogen er symbolet på en ægte klubmand, har i et interview med Gazzetta dello Sport udtrykt sig negativt om tendensen i moderne fodbold - at spillerne vælger pengene frem for at spille med klubhjertet.

"Sporten har ændret sig meget. Nu handler det om penge det hele. Spillerne skifter klubber meget oftere end før, sandsynligvis for at tjene penge. Det er mere forretning end passion. Fans tager på stadion for at se spillere, der kæmper for klubben og bliver hos klubben, og de forventer, at man ikke svigter dem. Se nu, hvad der er sket med Higuain. Det en katastrofe."

Også Napolis fans, der er kendt for deres lidenskab og enorme passion, har taget nyheden om skiftet ilde op. Forleden dag, før skiftet var en realitet, protesterede fans i den syditalienske by ved bl.a. at afbrænde Higuain-trøjer.

Og på de sociale medier finder man let en række billeder, der viser, at Higuain formentlig aldrig bliver velkommen i Napoli igen.