Har David Nielsen fået styr på galehuset? scroll-down

Har David Nielsen fået styr på galehuset?

David Nielsen var dømt ude. Utallige skandaler og en udleverende selvbiografi, der ikke overlod meget til fantasien, havde gjort ham til persona non grata i dansk fodbold. I dag står han som cheftræner i spidsen for AGF, som han førte til deres første medaljer i 23 år, da de i 2020 vandt bronze. Vi taler med skagboen om vejen til succes, om ydmyghed, om kunsten at lave en god peptalk - og om hvad man gør, når træerne ikke vokser ind i himlen.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Tobias Nicolai
Sport Euroman

Er trænerens rolle generelt overvurderet? 

”Ja, det er den. Kvaliteten af spillerne er klart det vigtigste. Jeg har altid ment, at der er en tendens til, at trænerens rolle bliver overgjort. I gamle dage var der store forskelle på trænere, men i dag kan jeg bare gå ind og trykke på en knap, og så får jeg alle Pep Guardiolas (træner for Manchester City, red.) træningspas de sidste 365 dage printet ud. Al information er tilgængelig, og der er meget få hemmeligheder. Det handler mere om personen, der er træner. Kemien mellem træneren og spillerne er vigtigere, end hvilket system træneren gerne vil have spillerne til at spille.” 

Så da folk efter EM-finalen sagde, at det var Gareth Southgates defensive tilgang, der tabte kampen for England, havde de ikke ret? 

”Det er fuldstændig hul i hovedet at sige. Vi lever i en reality-verden, hvor vi gerne vil have en helt og en skurk. Der skal altid placeres et ansvar et sted, og der er altid én, som skal være skyld i, at noget går dårligt.”

Men synes du, at ansvaret fordeler sig fair i en fodboldklub? 

”Det er cheftræneren, der skal tage stødene. Sådan er det, og jeg er helt indforstået med, at det er en del af præmissen. Men at koge Englands nederlag ned til, at det var Southgate alene, der tabte kampen, er ikke fair.” 

Hvad er en træners vigtigste rolle? 

”Det er at lede et fodboldhold. Og så kan det være forskelligt fra person til person, hvordan man gerne vil lede. Men for mig handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen.” 

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold